Gündem

Turgay Güler: İmamoğlu yayınımı bir müsabaka alanı ilan edip aklınca galibiyet algısı oluşturuyor

“Bu bir müsabaka değildi ama Ekrem Bey çok aşırı terledi”

20 Mart 2019 14:01

T24

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, salı akşamı Ülke TV’de yayınlanan ‘Sıradışı’ isimli programda gerginlik yaşadıkları CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adayı Ekrem İmamoğlu’nun ‘yayını müsabaka alanı ilan edip aklınca galibiyet algısı oluşturduğunu’ savundu.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, pazartesi akşamı Ülke TV’de yayınlanan ‘Sıradışı’ programında Güler'in sorularını yanıtladı. İmamoğlu, sözünü sıklıkla kesen Güler’e tepki gösterirken, iki isim arasındaki tartışmalar sosyal medyada gündem oldu.

TIKLAYIN - Ekrem İmamoğlu ile Turgay Güler arasında tartışma: Kaç dakika susacaksın!

"İmamoğlu'nu saz çalsın kemençe çalsın diye çağırmadım"

Yaşananların ardından kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Güler, şunları söyledi:

“Yayının birinci dakikasından itibaren bir büyük trol ordusu ve yüzlerce sahte hesapla saldırıya geçen Ekrem İmamoğlu benim yayınımı bir müsabaka alanı ilan edip galibiyet algısı oluşturuyor aklınca. Dahası bu mağduriyeti de benim gazeteciliğim üzerinden temellendiriyor. İyi de konu benim gazeteciliğim değil kendisinin adaylığı.

"Mesele şu ben Ekrem İmamoğlu'nu saz çalsın kemençe çalsın diye çağırmadım. PKK'yı sordum, HDP ittifakını sordum, PKK sevici ilçe belediye adaylarını sordum. Cevap alamadım. Zira veremedi. Konuyu değiştirdi. Hadi proje konuşalım dedim 1km metronun maliyetini söyleyemedi. Suya yüzde 40 indirim hangi bütçeyle dedim herkese yüzde 40 değil 10 metreküp altına demek zorunda kaldı. Bütçe sordum cevap yok kaynak sordum cevap yok.

"Ekrem Bey PKK konusunda ilgili 'lanetliyorum' diyebilseydi bu kadar terler miydi?”

"Ucu açık bir programdı yayında kendi kendine geri sayım başlattı. Hülasa bu bir müsabaka değildi ama Ekrem Bey çok aşırı terledi. Dikkatlerden kaçmıştır belki programa girdiğimiz andan itibaren gerek yayında ve gerekse vtr aralarında şahsıma hakaret ederek gerilim amaçladı.

"Ve son bir not. Ekrem Bey PKK konusunda yahut ittifak yaptıkları HDP'nin terör örgütüyle irtibatıyla ilgili bir kelime 'lanetliyorum' diyebilseydi bu kadar terler miydi?”