Politika

Ekrem İmamoğlu ile Turgay Güler arasında tartışma: Kaç dakika susacaksın!

Ekrem İmamoğlu'nun Ülke TV'de konuk olduğu programda yaşanılan diyaloglar sosyal medyada gündem oldu

20 Mart 2019 02:59

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Ülke TV’de yayınlanan “Sıradışı” programında Turgay Güler'in sorularını yanıtladı. İmamoğlu, sözünü sıklıkla kesen Turgay Güler’e tepki gösterirken, iki isim arasındaki tartışmalar sosyal medyada gündem oldu.

Güler, program boyunca sergilediği agresif tavırlarıyla dikkat çekerken Güler'in "Her ne kadar siz HDP ile ittifakımız yok deseniz de siz sokakta yürürken de size yöneltilen en büyük eleştirilerden biri bu. Gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız, şahit olduğumuz, tanık olduğumuz bir çok olay var ki HDP ile açık ittifaktasınız. HDP İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde niçin aday çıkarmadı sizce?" sorusu programda tansiyonu yükseltti. Soruyu yanıtlarken ‘Beka sorunu’ söylemine değinen İmamoğlu, yazdığımı okuyorum diyerek Binali Yıldırım’ın sözlerini tekrar etti ve bu tartışmada Binali Yıldırım ile aynı düşünüyoruz ifadesini kullandı.

İmamoğlu ve Turgay Güler arasındaki, tartışma program boyunca devam etti.

Programa dair sosyal medyada paylaşılan bazı diyaloglar şöyle:

Ekrem İmamoğlu'ndan Turgay Güler'e: Erdoğan'la, Yıldırım'la yaptığınız röportajları izleyeceğim, bakayım ne kadar kestiniz

Ekrem İmamoğlu'ndan Turgay Güler'e: Sigara içiyor musunuz? Bir rahatlayın

Ekrem İmamoğlu ile Turgay Güler arasında HDP tartışması: Kaç dakika susacaksın!

İmamoğlu ile Güler arasında geçen diyaloğun bir bölümü şöyle:

– HDP ile bir ittifakınız var

HDP ile bir ittifakımız yok.

– Her ne kadar siz HDP ile ittifakımız yok deseniz de siz sokakta yürürken de size yöneltilen en büyük eleştirilerden biri bu. Gördüğümüz, duyduğumuz, yaşadığımız, şahit olduğumuz, tanık olduğumuz birçok olay var ki HDP ile açık ittifaktasınız. HDP İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde niçin aday çıkarmadı sizce?

HDP’ye sorun bana niye soruyorsunuz.

– HDP’ye soralım isterseniz soralım… Mesela Sezai Temelli diyor ki “Biz niye aday çıkarmadık? Çünkü biz İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu, Ankara’da Mansur Yavaş’ı destekleyeceğiz. Şimdi siz diyeceksiniz ki ‘diyebilir bize ne bizi niye bağlar.’  FETÖ ve PKK 31 Mart seçimlerini bir ölüm kalım meselesi olarak görüyorlar.  Yani bir beka sorunu olarak görüyorlar. (Terör örgütünün elebaşısı Cemil Bayık videosu yayınlandı)

İmamoğlu: “Benimle ne alakası var. Terör örgütünün bir ferdinin konuşmasını bana izletiyorsunuz. Diyorsunuz ki buna ne diyorsunuz. Ben ne diyebilirim. Ben hâlâ bana soru bekliyorum.”

– Soru şu niçin sizi umut olarak görüyorlar kendi bekaları için…

İmamoğlu: Ben öyle bir cümle duymadım orada. Siz parantez içinde bir şeyler yazdınız oraya algı yarattınız. Terör örgütünün ne dediği benim hiç konum değil. CHP’nin sadece İYİ Parti’yle ittifakı var. Başka bir partiyle ittifakı yok. Ben İstanbul’da başkan olacaksam İstanbul’da her siyasi partinin oyuna talibim dedim…

Ekrem İmamoğlu'ndan Turgay Güler'e: Reklama ihtiyacınız yok ki, CHP adayının reklamlarını kabul etmiyorsunuz