Yaşam

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 100. yıl kutlamalarında Tarkan maşeri kalabalığa seslendi: Benim için şeref

09 Eylül 2022 20:52

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları Gündoğdu Meydanı'nda başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in konuşma yaptığı kutlamalara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Sanatçı Tarkan'ın konseri saat 22.00'de başladı. Tarkan "Bu sahnede olmak benim için şeref" dedi. 

Sanatçı "Ölürüm", "Yolla", "Kır zincirlerini", "Sevdanın son vuruşu" gibi parçalarını seslendirdi. Tarkan'ın konseri, sevilen şarkılarıyla devam etti. Program 00:00'da sona erdi. 

Yüz binlerce kişinin katıldığı Tarkan konseri sona ermesiyle birlikte "Bir daha" sesleri ile Tarkan sahneye çağrıldı. "Benim de çok gitmeye niyetim yoktu" diyen Tarkan sahneye gelerek "Öp" şarkısını söyledi.

Kutlamaların başlamasıyla Tunç Soyer sahneye çıkarak "Bir yandan hafızamızı da tazelemek istedik. Çünkü hafızamız tazelendikçe bu vatana olan bağlılık ve sorumluluğumuz artıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu ailesiyle kutlamalarda eğlendi 

CHP lideri Twitter hesabından "Siyaset bir yere kadar. Biraz da eğlenmek lazım. Sevgili eşim ve canım torunumla Tarkan konserindeydik..." ifadeleriyle bir paylaşım yaptı. 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

"Cumhuriyeti barış ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor"

Soyer şunları söyledi:

"100 yıl önce bu toprakları yönetenler, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için tüm milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular. Bir sabah, emperyalist ülkelerin askerleri, kirli çizmeleri ve kirli emelleriyle körfezin sularını ve güzelim şehrimizi işgal etti. O sabah tam da bulunduğumuz bu noktadan göğü yırtan bir ses yükseldi. İzmir'den tüm Anadolu'ya yayılacak bir direnişin müjdecisiydi. Sen başla, bitiren bulunur... Hasan Tahsin'in ilk kurşunuyla yazdığı son yazı, yeri göğü kapladı. Cumhuriyeti barış ve demokrasiyle taçlandırmak bize düşüyor. Özgürlüğün, barışın, kardeşliğin şehridir İzmir. Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet, ilelebet yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Tunç Soyer'in konuşmasının ardından 'Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en büyük sahne gösterisi başlıyor' anonsuyla, İzmir'in kurtuluşu sahnelendi.

İzmir Marşı eşliğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sahneye çıkarak bayrak salladı, marşa eşlik etti. 

Gündoğdu Meydanı tıklım tıklım doldu

Sanatçı Tarkan'ın konser verdiği Gündoğdu Meydanı'nda yüzbinler buluştu. Cumhuriyet Meydanı kenarında kurulan platformun çökmesinin ardından yeni sahne Gündoğdu Meydanı'nda kuruldu. Devasa led ekranların yer aldığı sahnede 180 dansçı gösteri yaptı. Gökyüzünde artırılmış gerçeklik destekli interaktif tiyatral şov gerçekleştirildi. İzmir'in kurtuluşu canlandırıldı.

Kutlamalardan canlı yayın 

Tunç Soyer kutlamalardan hemen önce çekilen görüntüleri paylaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarkan'ın da konser vereceği 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Gündoğdu Meydanı'ndaki coşkunun ve kalabalığın görüntülerini paylaştı.