Gündem

Tülay Hatimoğulları: Mazbatası Abdullah Zeydan'a verilmezse, YSK hukuksuzluğa imza atmış olacaktır

02 Nisan 2024 16:07

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan, ve Tülay Hatimoğulları, Van'da yüzde 55 oranında belediye başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınması ve Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı seçimi 130 bin oyla kaybeden AKP'li adaya vermesi hakkı hakkında açıklamada bulundular. Hatimoğulları, "Abdullah Zeydan'a verilmezse, YSK hukuksuzluğa imza atmış olacaktır" dedi.

Karara tepki gösteren Bakırhan, "Adalet Bakanlığı eliyle birlikte bu irade gasbedilmeye çalışılmıştır. Bu hile değil de nedir? Kürt iradesine düşmanlıktan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini tekrar ediyoruz. Yeter! İki dönem kayyum atadınız, bölge halkının iradesini gasp ettiniz. Van halkının iradesine sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

"İktidar seçimlerde yaşadığı hezimetin acısını DEM Partililerden almaya çalışırsa büyük yanılır"

"Van'da 14 belediyenin tamamını alan, Türkiye'de neredeyse eşi benzeri olmayan bir başarı sağlanmıştır." diyen Hatimoğulları ise,  şunları söyledi:

"Bu başarıyı hazmetmeyenler, bu başarının elde edileceğini bilerek bu kumpası evveliyatında hazırladığına kanaat getiriyoruz. Başvurusu yapılmış, bütün denetim süreçlerinden geçmiş, hiçbir şekilde itiraz edilmemiş ve adaylığı onanmış olan sevgili Abdullah Zeydan'ın seçimlere 48 saat kala, cuma akşamı 5'e 5 kala bu konu gündeme getiriliyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir, asla kabul etmeyeceğiz. Erdoğan seçim hezimetinden sonra halkın iradesine saygı duyacağını açıklamıştır. Bu halk Kürt olunca, Van halkı olunca iradeye saygı göstermeyeceklerini bir kez daha gördük. Sözünüzün arkasında durun, halkın iradesine saygı gösterin. Halkın iradesine nerede olursa olsun eşit şekilde sahip çıkılıp, karar verilmelidir. Kayyım rejiminin bir başka versiyonu olan bu yöntemlere izin vermedik vermeyeceğiz. Yarın MYK'mızı Van'da topluyoruz. İktidar bir hezimet yaşamıştır bu seçimlerde. Bu hezimetin intikamını DEM Partililerden almaya kalkışırsa büyük yanılır .Bizler itirazlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu itirazın hukuk çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini paylaşıyoruz."

Memnu haklar nedir?

Memnu haklar, diğer bir deyişle yasaklanmış haklar, kişinin ceza mahkumiyeti nedeniyle, ceza kanununun dışında farklı kanunlardan kaynaklanan mahrum edildiği haklardır. Memnu hakların iadesi ise, bu hakları geri almak için düzenlenen bir ceza hukuku kurumudur.

TIKLAYIN - Van İl Seçim Kurulu, mazbatayı DEM Partili adayın yarısından daha az oy alan AKP'li adaya verdi!

TIKLAYIN - Özgür Özel'den 'Van' açıklaması: Bunu iptal ettirmek, Van halkının iradesini hiçe saymak, ona pusu kurmaktır

TIKLAYIN - Van'da kazanan Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı geri alındı; DEM Parti “Halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz!" dedi

TIKLAYIN - Van İl Seçim Kurulu Başkanı'ndan Zeydan kararına muhalefet şerhi: Kararı YSK vermeli

TIKLAYIN - Dem Parti’den Van’da kazanan Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkının geri alınmasına ilişkin açıklama: Halkın iradesine saygı duyun!

TIKLAYIN - Başak Demirtaş'tan Abdullah Zeydan tepkisi: Halk iradesinin yanında olmak için yarın ben de Van’dayım

TIKLAYIN - HÜDA PAR'dan Van açıklaması: Kazanan adaya mazbatanın verilmemesi, halk iradesinin gasp edilmesidir

VİDEO - Van’da Abdullah Zeydan’ın memnu hakların iadesinin iptalini protesto eden vatandaşlara polis müdahalesi

GALERİ - Van'da kazanan DEM'li Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınmasına tepki yağdı: Halka siyasi pusu kuruluyor