Dünya

Trump, Koronavirüs'ün ilk günlerinde ekibinde yer alan uzmanları hedef aldı: Kötü içgüdüleri ve yanlış tavsiyeleri vardı

30 Mart 2021 09:48

T24 Dış Haberler

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, CNN'in hazırladığı belgeselde Koronavirüs salgınının ilk günlerinde Trump yönetimiyle çalışan uzmanların yaptığı açıklamalara verdiği yanıtta eski Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü Koordinatörü Deborah Birx ve ABD'nin en yetkili enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Anthony Fauci'yi hedef aldı. Trump, Birx ve Fauci'nin "kendi reklamlarını yaptıklarını" söyledi ve "kötü içgüdüleri ve yanlış önerileri" olduğunu savundu. 

The Independent'ta yer alan habere göre, eski ABD Başkanı Donald Trump, CNN'in belgeseli için Trump döneminde salgın yönetimini konuşan uzmanlara yanıt verdi. 

TIKLAYIN - Eski Beyaz Saray Koronavirüs Görev Gücü Koordinatörü Birx: Trump yönetimi ölümlerin büyük çoğunluğunu önleyebilirdi

Trump, "Röportajlara bakılırsa, iki kendi reklamını yapan Dr. Fauci ve Dr. Birx'ün kendi kötü içgüdüleri ve yanlış önerilerinin üzerini örterek tarihi yeniden yazma çabası hakkında konuşmam gerektiğini hissettim" dedi. Trump, Birx ve Fauci'nin tavsiyelerini dinlemediğini söyledi. 

Onları dinlemediğini söyleyen Trump "Kötü politika kararları vardı ve ülkeyi Çin ve diğerlerine açık tutup ekonomiyi kapalı tutacaklardı. Milyonlarca insanın hayatını riske atarak yıllarca aşı onaylamayacaklardı" dedi. 

Trump, "bütün dünyayı kurtaracak adımı attıklarını" söyleyerek şöyle devam etti: "Bir ABD başkanı tarafından rekor zamanda ABD aşıları geliştirdik" 

CNN belgeselinde "İlk dalgada yaklaşık 100 bin ölü vardı. Geriye kalan tüm ölümler bence ciddi oranda önelenebilir, ölü sayısı azaltılabilirdi" diyen Dr. Birx'e yanıt veren Trump "Birx, çok az güvenilirliği kalmış kanıtlı bir yalancı" ifadelerini kullandı.