Medya

TRT, Türkiye-ABD voleybol maçındaki o görüntü için açıklama yaptı: Yayın politikamıza ters olan görüntü ABD kaynaklıdır

TRT Spor'da yayınlanan karşılaşma sonrası sevinen taraftarlar arasında canlı yayın kazası yaşandı

03 Haziran 2024 13:21

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, ABD'de düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci hafta mücadelesindeki dördüncü maçta ev sahibi ABD Kadın Voleybol takımını, soluk soluğa geçen maçta 3-2 yendi. TRT Spor'da yayınlanan karşılaşma sonrası sevinen taraftarlardan birinin canlı yayında memesi açıldı.

TRT Spor'da yayınlanan maç sonrası sevinen taraftarlar da ekrana geldi. O sırada Milli Takımı destekleyen bir kadın taraftar, sevinci esnasında canlı yayın kazası yaşadı. Canlı yayına yansıyan bu görüntü, gündem oldu. Sosyal medya hesapları ifşa olan kadın, bazı taraftarın taciz içerikli yorumları nedeniyle sosyal medya hesabını gizledi. 

TRT Spor'dan görüntüyle ilgili açıklama

TRT Spor sosyal medya hesabından bugün gündem olan görüntüyle ilgili açıklama yaparak, nedeninin ABD kaynaklı olduğunu savundu. TRT Spor'un açıklaması şöyle:

"Dün gece, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın FIVB Milletler Ligi'ndeki 8. maçında ev sahibi ABD ile oynadığı karşılaşmanın canlı yayında ekranlara istenmeyen bir görüntü gelmiştir. Bu rahatsız edici durum, farklı mecralarda ve yanlış bir algı eşliğinde Kurumumuz ile ilişkilendirilmiştir. 

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, maçın çekimini ve rejisini ev sahibi ABD'li yayın kuruluşu gerçekleştirmiştir. TRT spor ve maçı yayınlayan tüm yayın mecraları ABD'li yayın kuruluşunun anlık ilettiği görüntüleri müdahale imkanı olmaksızın ekrana yansıtmıştır. Dolayısıyla yayın politikamıza tamamıyla ters olan bu görüntü, ABD yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir."