Medya

TRT Genel Müdürü Sobacı'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: Seçim süresince izandan yoksun iftiralara maruz kaldık, yine de ses etmedik

10 Haziran 2023 22:44

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olduğu tahmin edilen açıklamalarda bulundu. "Biz seçim süresince izandan yoksun ne iftiralara maruz kaldık, yine de ses etmedik" diyen Sobacı, "Türkiye’yi ve değerlerimizi önceleyen yayınlarımızı takdir eden, milletin efendisi köylülerimize saygılarımla" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında, Anadolu'daki bazı bölgelerde vatandaşların sadece TRT izlediğini söyleyerek, vatandaşlara ulaşılmadığını ifade etmiş,  TRT'yi seçim sürecinde izlediği yayın politikasıyla eleştirmişti. Kırsal kesimlerde kendisine az oy çıkmasıyla ilgili sorulan soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Biz oraya zamanında gidip kendimizi yeteri kadar anlatamamışız. Buradakilerin büyük bir kısmı sadece TRT izliyor. TRT'nin ne olduğunu da biliyorsunuz. Bunu da gözlemledik. Bunu biz yapmadı. Bu gözlemi bağımsız kişiler gidip oralarda yapıp bize gönderdiler” demişti.

Kılıçdaroğlu'na yanıt, TRT Genel Müdürü Sobacı'dan geldi. TRT'nin "Dünyaya seslenen güçlü bir Türkiye markası" olduğunu savunan Sobacı, şu ifadeleri yazdı:

"TRT ülkemizin her köşesinde izlenen, dünyaya seslenen güçlü bir Türkiye markasıdır. Biz seçim süresince izandan yoksun ne iftiralara maruz kaldık, yine de ses etmedik. Türkiye’yi ve değerlerimizi önceleyen yayınlarımızı takdir eden, milletin efendisi köylülerimize saygılarımla."