Yaşam

Travel Expo ziyaretçi rekoru kırdı

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz: Ankara’da turizm olmaz diyenlere cevap verildi

21 Kasım 2023 09:45

T24 Ankara

Ankara’da dört gün süren Travel Expo Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı Zirvesi’nin 70 binden fazla ziyaretçiyi ağırladığını açıklayan Ankara Kent Konseyi Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, “Ankara’da turizm olmaz diyenlere ağır bir cevap verildi. Herkes buradaki ışığı gördü” dedi.

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılışını yaptığı Travel Expo Ankara Turizm ve Seyahat Fuarı Zirvesi, Başkent’te dört gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Fuarın ardından değerlendirmelerde bulunan Ankara Kent Konseyi Başkanı ve ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, fuar öncesi 50 bin ziyaretçi hedeflerinin olduğunu ve bu hedefi aştıklarını söyledi.

 “70 binden fazla ziyaretçi buluştu”

 70 binden fazla ziyaretçinin Ankara’daki turizm fuarında buluştuğunun altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu tarihi bir rakamdır. Bütçesi olmayan, ticari sorumluluk arkadaşlarımız verdikleri destekten dolayı zarar ettiler ama Ankara ve sektör kazandı. Gelecek için sektörün umudu arttı. Bu kentte turizm olmaz diyenlere Ankara’nın ortak aklı net bir cevap verdi. Türkiye’de ekonomiye, kültüre, sanata, istihdama, üretime sağlığa dair her güzel cümle bu kentten kurulmak zorumda. Öyle de oldu. Çünkü bu kent 100 yıl önce Cumhuriyete ve demokrasiye ateş altında ev sahipliği yaptı.”

 “Gelecek için umudumuz arttı”

 Fuar öncesi katılım bildirmelerine karşın son dakikada katılımı iptal edenlerle ilgili soruyu yanıtlayan Yılmaz, şunları söyledi:

“Ankara Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, son anda hatta aynı anda mazeret sunup, ani gelişen programları nedeniyle katılamayacaklarını bildirdiler. Bu oda başkanlarımız dışında ilgili bakanlıklar, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce katılımcı konuşmacı sektörün geleceği için düşüncelerini ve vizyonlarını paylaştı. Katılan değerli konuşmacılar kentlerinin, üyelerinin, meslektaşlarının, sektörünün hukukunu eksiksiz bir sunumla ortaya koydu. Gelecek için umudumuz arttı. Turizmin 100 yılı için harika içerikler oluştu. Başta Cumhurbaşkanı yardımcımız olmak üzere bakanlarımız, büyükelçilikler, valilerimiz, belediyelerimiz, rektörlerimiz, milletvekillerimiz, STK’lar, alım heyetleri, sektör temsilcileri, sağlık kuruluşları, sanatçılar, iş dünyası, ATO üyeleri, bürokratlar, sporcular, gençler. Ankaralılar ve tüm Türkiye’den sektörün paydaşları bütün hücreleriyle turizmin kalbinin Ankara’da atması için irade koydu. Hepsine minnettarız.”