Kültür-Sanat

Top Gun'a telif davası açıldı

İsrailli yazar Ehud Yoney'in ailesi, yapım şirketi Paramount Pictures'a telif haklarını vermediği gerekçesiyle dava açtı

07 Haziran 2022 12:19

1986 yılında vizyona giren ve bir kült haline gelen Tom Cruise filmi Top Gun, telif hakkı davasıyla gündeme geldi. İsrailli bir yazarın ailesi, filmin orijinal hikayesinin yazara ait olduğunu iddia ederken 36 yıl sonra gelen devam filmi Top Gun: Maverick’ten telif hakkı talep etti.

36 yıl sonra gelen devam filmi Top Gun: Maverick filmi gişede büyük başarı yakalarken, İsrailli bir yazarın ailesi filmin hikayesinin yapım şirketi tarafından kullanıldığını iddia etti.

Ehud Yonay adındaki İsrailli yazarın 1983 yılında kaleme aldığı ‘Top Guns’ adlı hikayenin telif haklarının, yeni Top Gun: Maverick filmi vizyona girdiğinde verilmediği belirtildi.

İsrailli yazarın ailesi, filmin yapım şirketi Paramount Pictures’a telif haklarını vermediği gerekçesiyle dava açtı.

Yapım şirketi Paramount Pictures yayınladığı açıklamada, yazarın ailesinden gelen bu iddiaların ‘haksız’ olduğunu ve itiraz edeceklerini belirtti.

27 Mayıs’ta vizyona giren Top Gun: Maverick filmi, Tom Cruise’un Pete ‘Maverick’ Mitchell karakterinde acemi pilotları zorlu bir göreve hazırlamasını konu alıyor.

TIKLAYIN | ABD gişe verilerine göre Top Gun: Maverick zirvede