Bilim / Teknoloji

Tim Cook: Steve Jobs, Apple'ın şu anki durumunu kesinlikle eleştirirdi

Cook, verdiği röportajda soruları yanıtladı

Tim Cook (solda), Steve Jobs (sağda)

27 Ağustos 2022 16:47

Apple CEO'su Tim Cook gazetecilere verdiği röportajda şirketin mevcut durumu hakkında konuştu. Cook, eski Ceo Steve Jobs'un son durumu eleştireceğini söylerken, "Bence hoşuna giden ve 'Daha iyisini yapabiliriz' dediği şeyler bulurdu. Bunları yeniden yapmaya zorlardı" diye konuştu.

Donanım Haber'in haberine göre Cook, Apple ekibinin bir sonraki fikirleri veya gelişmeleri konusunda oldukça heyecanlandığını paylaştı. Son zamanlardaki başarılar arasında Silicon M1 ve M2 çiplerinin piyasaya sürülmesini gösterdi. Tim, Iphone'daki A serisi çiplerle pek çok ortak noktaları olduğunu söyledi ve "Bu gelişmeler gerçekten de şu soruya yanıt veriyor, bu kadar küçük bir şeye güçlü bir çip yerleştirip ısınmasını ve yanmasını nasıl önlersiniz? Mac artık eskisinden tamamen farklı bir ürün" ifadelerini kullandı.

"Pek çok kişi imkansız kelimesini işleri için geçerli görmüyor"

Apple CEO'su, şirketin oldukça tehlikeli bir konumda olduğundan şikayet etti. Apple ürünleri söz konusu olduğunda, kullanıcıların hayır kelimesini kabul etmediğini belirten Cook, "Apple'da insanlara bir şey yaptırmanın olağan yolu, onlara bunun mümkün olmadığını söylemektir. Bu bir boğa için kırmızı bayrak gibidir; ne de olsa buradaki pek çok kişi imkansız kelimesini işleri için geçerli görmüyor. Kendimizi bunun kullanıcının yararına olduğuna ikna edersek, güce sahip oluruz ve sorun kesinlikle çözülür " dedi.