Gündem

THY kaptan pilotu, uçuş sırasında hayatını kaybetti; uçak acil iniş yaptı

"Tüm THY camiası olarak bu zor zamanda birbirimize destek olmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum"

09 Ekim 2024 12:28

T24 Haber Merkezi

Türk Hava Yolları'nın Seattle-İstanbul seferini gerçekleştiren TK204 sayılı uçuşun kaptan pilotu İlçehin Pehlivan, uçuş esnasında aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün açıklamasına göre, 59 yaşındaki deneyimli pilot İlçehin Pehlivan'a uçakta yapılan ilk müdahaleler sonuç vermedi. Müdahaleler sonuçsuz kalınca, kaptan pilot ve yardımcı pilotun bulunduğu kokpit ekibi acil bir karar alarak New York'a iniş yaptı.

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, 2007 yılından bu yana şirket bünyesinde görev yapan Kaptan Pilot İlçehin Pehlivan'ın ani vefatı hakkında bilgi verdi. Üstün, Pehlivan'ın en son 8 Mart 2024 tarihinde yapılan rutin sağlık kontrolünden herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmeden geçtiğini belirtti. Ayrıca, Seattle-İstanbul seferini gerçekleştiren TK204 sayılı uçuşun New York'a yönlendirilmesinin ardından, yolcuların dönüşlerinin bu istasyondan organize edileceğini bildirdi.

Üstün, "Türk Hava Yolları ailesi olarak, merhum kaptanımız İlçehin Pehlivan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve çalışma arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Tüm THY camiası olarak bu zor zamanda birbirimize destek olmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum," dedi. Bu tür üzücü olayların, havacılık camiasında nasıl bir dayanışma ruhu oluşturduğunu vurgulayan Üstün, tüm çalışanlarına sabır ve metanet diledi.

Günün öne çıkanları:

TIKLAYIN - MetroPOLL'den seçim anketi: CHP ikinci sırada

TIKLAYIN - Hileli zeytinyağı satan firmalar açıklandı: İşte tam liste

TIKLAYIN - Ali Koç bizzat devrede; Fenerbahçe'de Arda Güler harekâtı!

TIKLAYIN - Mahkeme kararıyla listeden çıkarılmıştı: Ürünlerinde domuz eti tespit edilen firma Köfteci Yusuf mu?

TIKLAYIN - Cengiz Holding'e yeni bir ihale daha: "Piyasa değeri 100 milyar TL, ihale bedeli 3,5 milyar TL"

TIKLAYIN - THY kaptan pilotu, uçuş sırasında hayatını kaybetti; uçak acil iniş yaptı