Kültür-Sanat

Thom Yorke: Radiohead'e 'Fight Club'ın müziklerini yapması teklif edildi, ancak akıl sağlığım iyi durumda olmadığı için yapamadık

30 Kasım 2019 11:08

T24 Dış haberler

Radiohead'in solisti Thom Yorke, 1999'de vizyona giren ve baş rollerini Brad Pitt ile Edward Norton'un paylaştığı Fight Club (Dövüş Kulübü) filminin müziklerini yazmaları için gruba teklif yapıldığını, ancak psikolojik durumu sebebiyle yapamadığını ifade etti.

The Guardian'a konuşan Yorke, "E-mail geldi, senaryoyu da aldım ancak kafam bunu yapamayacak kadar berbat haldeydi" dedi. 

Yorke ve Radiohead, düzenli olarak tarihin en iyi albümleri listesinde yer bulan 1997 çıkışlı OK Computer albümü raflardaki yerini aldıktan sonra uzun bir turneye çıktı. Yorke, 1999'da aldığı teklif ile ilgili olarak, "Turne yeni bitmişti. Mental olarak ayakkabılarımı bile bağlayacak durumda değildim" diye konuştu.

Aynı gazeteye röportaj veren aktör Edward Norton, Radiohead'e bu teklifin götürülmesinin sebebinin kendisi ve Brad Pitt'in makyaj odasında sürekli olarak grubun 'The Bends' albümünü dinlemeleri olduğunu ifade etti.

Norton, "Sürekli o albümleri dinlerdik. Sonra yönetmen David Fincher'a gittik ve 'Filmin müziklerini Radiohead yapsa iyi olmaz mıydı?' diye sorduk" dedi.

Filmin müzikleri Radiohead teklifi kabul etmeyince The Dust Brothers tarafından yapıldı.