Kültür-Sanat

The Last of Us'ın 2. sezonu hakkında ne biliyoruz?

14 Mart 2023 12:21

T24 Dış Haberler

The Last of Us'ın ilk sezonu, 9. bölümünde heyecan dolu biçimde final yaparken, dizi ve oyunun hayranları gözlerini şimdiden ikinci sezona çevirdi. 

Dizinin ilk sezonu, The Last of Us Part 1'i konu aldı. Dizinin başarısıyla henüz ilk sezon bitmeden HBO ikinci sezon için yeşil ışık yakmıştı. İşte The Last of Us'ın 2. sezonu hakkında tüm bildiklerimiz...

Ne zaman çıkacak?

The Last of Us'ın yeni sezonu için henüz bir tarih açıklanmadı. Forbes, dizinin HBO'nun bayrak projelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, 2. sezon için yüksek ihtimalle 1 buçuk-2 sene beklememiz gerekeceğini öngördü. 

Dizinin Joel'u Pedro Pascal, çekimlerin bu sene "başlayabileceğini" ifade etmişti. Bu da 2. sezonun 2024'ün sonunda ya da 2025'in başında başlayabileceği değerlendirmelerine neden oluyor. 

2. sezon, 'Part II'yi mi konu alacak?

Yapımcılar, dizide oyunlarda anlatılmayan olaylara "uzunca" yer ayrılmayacağını söyledi. Bu, 2. sezonda serinin ilk oyunuyla ikinci oyunu arasında yaşananlara odaklanmayacağına dair bir işaret olabilir. Dizinin birinci sezonu, 'Part 1'- yani ilk oyunun sona erdiği noktada bitti. Bu sebeple dizinin ikinci sezonunun 'Part II'nin olaylarını ele alması bekleniyor. 

Dizinin yapımcısı Craig Mazin, ikinci oyunun hikayesinin derinliğine dikkat çekerek, tümünün anlatılması için yüksek ihtimalle iki sezon gerekeceğine dikkat çekti.

Ellie'yi canlandıran oyuncu değişecek mi?

Hayır, dizinin ikinci sezonunda Ellie'yi yine Bella Ramsey canlandıracak. İki The Last of Us oyununun arasında 5 sene var. Ellie, ikinci oyunda 19 yaşındaydı; Ramsey ise şu an 19 yaşında. Bu sebeple yeni bir Ellie seçilmesi gerekmeyecek. 

Ramsey'nin ikinci sezonda olacağı doğrulandı.

Abby'yi kim oynayacak?

Abby, ikinci oyunun ana karakterlerinden biri. Eğer 'Part 2' iki sezon sürecekse, Abby için cast edilen oyuncu yüksek ihtimalle iki sezon boyunca başrol oynayacak.  

Henüz Abby'yi oynayacak oyuncu seçilmedi, ancak dizinin hayranları oyuncu ile karakter arasındaki benzerlik nedeniyle Shannon Berry'nin 'cast' edilmesini istiyor. 

Dizi, oyunların bittiği noktadan sonrasını ele alacak mı?

Yapımcılar, dizinin oyunların bittiği noktada sonlanacağını ve devam etmeyeceğini söyledi, yani hayır. Teorik olarak gelecek yıllarda yeni bir The Last of Us oyunu çıkabilir, ancak şu anda böyle bir duyuru yapılmadı.