Medya

TGC'den BirGün'deki gözaltılara tepki: Halkın haber alma hakkı en üst kamu yararıdır

09 Şubat 2025 12:39

Güncelleme: 09 Şubat 2025 12:43

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Birgün Gazetesi’nin Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ile Berkant Gültekin’in ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir’in “Sabah Gazetesi yazarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını ziyaretini haberleştirdikleri için gözaltına alınmasının” kanuna aykırı olduğunu belirterek bir açıklama yaptı.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“BirGün Gazetesi Web Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ile Berkant Gültekin’in ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir’in Sabah Gazetesi yazarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcısını ziyaretini haberleştirdiği için gözaltına alınması kanuna aykırıdır. Ziyaret, ilgili gazetede yayınlanmış ve alenileşmiştir.

Birbiri ardına gerçekleşen haksız, hukuka ve kanuna aykırı gözaltı uygulamalarına devam edilmektedir

5271 Sayılı Kanunun 91. Maddesinin 2.bendine göre ‘Gözaltına alma, bu tedbirin soruşturma yönünden zorunlu olmasına ve kişinin bir suçu işlediği şüphesini gösteren somut delillerin varlığına bağlıdır.’

Bu olayda ortada suç değil, haber vardır. Haber gerçek mi, güncel mi, haberin verilmesinde kamu yararı var mı buna bakılır.

Gazetecilerin evinden ve iş yerinden gözaltına alınması uygulamaları kabul edilemez. Tüm gazeteciler işinin başında ve haberinin peşindedir. Usule uygun olarak adliyeye çağrılmaları yeterlidir. Halkın haber alma hakkı en üstün kamu yararıdır. Meslektaşlarımız bir an önce serbest bırakılmalıdır.”

TIKLAYIN - BirGün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir ile Yayın Koordinatörleri Berkant Gültekin ve Uğur Koç gözaltına alındı

TIKLAYIN - Özgür Özel'den BirGün gözaltılarına tepki: İstanbul’daki seyyar giyotin, hukuksuzluklarını gizlemek için panikle gazetecileri hedef aldı

TIKLAYIN - Basın örgütlerinden gözaltındaki BirGün çalışanları için dayanışma çağrısı: Meslektaşlarımız için saat 15.00'da Şişhane Meydanı'nda!

 

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye'de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı