Gündem

Tevhid bayrağı nedir?

Üzerinde “Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah’ın resulüdür” anlamına gelmektedir

02 Ocak 2024 09:47

İstanbul'da düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşüne katılan bir vatandaş Kelime-i Tevhid bayrağı taşıdığı için bir kişinin saldırısına uğradı. Yumruklu saldırıyı gerçekleştiren şahsın tutuklanarak cevazevine gönderilmesinin ardından yürüyüşte vatandaşın açtığı Kelime-i Tevhid bayrağı sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Yaşananlardan sonra vatandaşlar Tevhid bayrağının ne olduğunu araştırmaya başladı.  Peki, Kelime-i Tevhid Bayrağı nedir? Hilafet Sancağı nedir? Üzerinde yazanlar ne anlama gelmektedir?

Yeşil veya siyah zemine sahip bu bayrağın üstünde Arapça “La ilahe illallah, Muhammedün Resullullah" yazmaktadır. Türkçede “Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah’ın resulüdür” anlamına gelmektedir.

Ne olmuştu?

Bugün İstanbul'da TÜGVA öncülüğünde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingine katılan ve elinde "tevhid" bayrağı bulunan şahıs darbedildi.

Saldırıyı gerçekleştiren ve üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Ege Akersoy, sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı.

TIKLAYIN - Elinde "tevhid" bayrağı taşıyan şahsı yumruklayan şüpheli tutuklandı

TIKLAYIN - Filistin’e destek yürüyüşünde 'tevhid bayrağı' açan kişiye yumruk attı: "Bir Türk olamadınız"

TIKLAYIN - Tevhid bayrağı açan kişiye yumruk atan saldırganın babası: Son günlerde Türk bayrağına, Atatürk’e yapılan saygısızlıklara çok içerlemişti

TIKLAYIN - Mustafa Sandal: Hilafet bayrağı açan, anayasal düzene karşı çıkan vatandaş neden gözaltında değil?

TIKLAYIN - Ulvi Saran'dan "Hilafet bayrağı açmak ciddi bir suç" diyen Mustafa Sandal'a: Bu bir Kelime-i Tevhid bayrağı; bu kadar cahil olmayalım