Haberler

Filistin’e destek yürüyüşünde "tevhid" bayrağı açan kişiye yumruk attı: "Bir Türk olamadınız"

Saldırgan şahıs tutuklandı

01 Ocak 2024 15:50

İstanbul'da bugün gerçekleşen “Şehitlere rahmet Filistin'e destek” yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir adlı bir kişinin tevhid bayrağı açtığı için yumruklu saldırıya uğradığı iddia edildi.Yumruk atan kişi ”Biz Türk’üz, bir Türk olamadınız, o bayrağı burada açamazsın” derken yumruk yiyen şahıs ise, ”Ben hem Türk’üm hem Müslümanım” diyerek isyan etti.

@esenyurtsondakika adlı sosyal medya hesabı tarafından paylaşılan görüntülerde “Bir Türk sen misin?” diyenlere yumruk atan kişi “Arap kültürünü savunuyorsunuz” diyerek yanıt verdi.

Görüntülerde İsmail Aydemir “Ben hem Müslümanım, hem Türküm. Yolda gidiyorum bana patlatıyor” ifadeleriyle yaşananları videoyu çeken kişiye anlattı. “Bu bayrağı mı açtın?” sorusu üzerine Aydemir “Bayrak elimdeydi” yanıtını verdi. Ardından yumruk atan kişiye dönen adam “Derdin ne senin?” diye sordu. O sırada çevredeki vatandaşlar tarafından etrafı sarılan yumruk atan kişi bir vatandaşdan tokat yedi. Araya giren trafik polisinin vatandaşları sakinleştirmeye çalıştığı anlar da görüntülere yansıdı.

Başka biri tarafından kaydedilen görüntüde ise Aydemir’in yüzünü yıkadığı ve olay yerinden uzaklaştığı anlar yer aldı.

TIKLAYIN - Elinde "tevhid" bayrağı taşıyan şahsı yumruklayan şüpheli tutuklandı