Bilim / Teknoloji

Tesla, Şangay'da üretimini durdurdu

10 Mayıs 2022 11:36

Tesla, tedarik sorunları nedeniyle önceki gün Şanghay’daki tesisindeki üretimini durdurduğunu açıkladı. Otomotiv devi, Şanghay’daki kapanma ile beraber 22 gün üretimine ara vermiş, ancak 19 Nisan tarihinde kısmi olarak üretime geri dönmüştü.

Dünyanın en büyük elektrikli araba üreticilerinden olan Tesla, dün Çin’in Şanghay kentinde bulunan fabrikasındaki üretimini durdurduğunu açıkladı.

Şanghay şehrinde yaşanan Koronavirüs krizinde uygulanan kapanma kararı nedeniyle de kentte tedarik sorunları yaşayan Tesla, bu nedenle elektrikli araçlarının parçalarını güvence altına alma sorunları nedeniyle Şanghay’daki tesisinde üretimi durdurdu.

Yazılım hatası

Amerikan otomotiv devi, Şanghay’daki kapanma ile beraber 22 gün üretimine ara vermiş, ancak 19 Nisan tarihinde kısmi olarak üretime geri dönmüştü. Tesla’da üretimin durması dışında daha önce de sorunlar yaşanmış ve Çin’deki 14 bin 684 aracın geri çağrıldığı açıklanmıştı.

Tesla’nın geçen haftalarda resmi olarak yaptığı açıklamaya göre 12 Ocak 2019 ile 25 Mart 2022 arasında üretilen bin 850’si ithal, 12 bin 834’ü Çin yapımı Model 3 Performance araçlarında yazılım hatası olduğu belirtilmişti.