Kültür-Sanat

Teoman: Negatif tepkileri sezdim ama Cumartesi Anneleri'nin teklifini reddetmeyi bir an bile düşünmedim

23 Mayıs 2024 20:56

Cumartesi Anneleri'nin 1000. hafta buluşması için "Benim Annem Cumartesi" şarkısını seslendiren Teoman "Öneri bana Cumartesi Anneleri tarafından geldi. Gelebilecek negatif tepkileri sezdim ama bu teklifi reddetmeyi bir an bile düşünmedim" dedi.

İstanbul'daki Galatasaray Meydanı'nda, 27 Mayıs 1995'ten beri her cumartesi günü gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri'nin eylemi 1000. haftasına giriyor.

Sanatçı Teoman, Bandista grubunun Cumartesi Anneleri için yazdığı "Benim Annem Cumartesi" şarkısını yeniden söyledi.

İlke TV'ye açıklama yapan Teoman, "Cumartesi Anneleri'nin 1000. haftası için, 'Benim Annem Cumartesi' şarkısını seslendirdim. Bilirsiniz, siyasete uzak biriyim, sevmediğim bir alandır. Ben kendimi, siyasetler üzeri olarak tanımlarım, vicdanın yanındayımdır, siyasi partilerin değil. Bu şarkıyı seslendirme önerisi bana Cumartesi Anneleri tarafından geldi. Gelebilecek negatif tepkileri sezdim, ama bu teklifi reddetmeyi bir an bile düşünmedim. Düşünmedim, çünkü kendimi tanırım. Reddetseydim, hayatım boyunca sürecek bir vicdan azabıyla yaşamak zorunda kalırdım" dedi.

Teoma, "Kendimi bildim bileli Türkiye'de her kesimin çektiği acıların farkındayım. Her kesimi anlamaya çalıştım hayatım boyunca. Kimseyi düşman olarak görmedim, görmeyeceğim. Bana göre gencecik olan insanların yaşadığı Türkiye'de, yaşım gereği, Teoman abiyim ben artık. Ve abiliğimin gereğini yapıyor, sözlerimle, hareketlerimle, tüm Türkiye'ye toplumsal barışı ve vicdanı, alınması gereken yol olarak göstermeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

MURAT SABUNCU YAZDI - 1000’inci kez ve hep sorulacak: Devlet ‘insanını’ kaybeder mi; kardeşim, babam, oğlum nerede?

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - Gayrettepe 1. Şube