Politika

TBMM'de Can Atalay oturumu gergin başladı: Ahmet Şık'ın konuşmaları sırasında oturumlara üç defa ara verildi

16 Ağustos 2024 14:39

T24 Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için toplandı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın sert sözlerinden sonra Genel Kurul karıştı. Oturum, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ yönetiminde gerçekleştirilirken, Ahmet Şık'ın AKP sıralarına yönelik eleştirileri fiziksel çatışmaya dönüştü. Oturumlara 3 defa ara verildi.

1. oturumda, Şık'ın "Sizde hiç utanma yok. Zerre miktar utanmanız yok. Haysiyetiniz yok," sözleri sonrasında AKP milletvekilleri ile Şık arasında tartışma başladı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'in, Şık'a yönelik "Kes sesini" ifadesini kullandı. O sırada Şık, kendisine gelen tepkilere '"Sensin şerefsiz" diye yanıt verdi. Çıkan tartışma sonucu oturuma 1. defa ara verildi.

Aradan sonra tekrar kürsüye çıkan şık, Şık, kürsüden yaptığı açıklamada AKP milletvekillerini eleştirerek, "Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır," dedi. Tartışma sonucunda Meclis'te 2. defa ara verildi.

3. oturum başlar başlamaz, TBMM Başkan Vekili Bozdağ, partilerin grup başkanvekillerini toplantıya çağırdığını söyleyerek oturuma 3. defa ara verdi.