Politika

Tanju Özcan’a, Parti Meclisi’nde Sarıbal şerhi: Cinsiyetçi ve ırkçı tutumundan dolayı partiye dönüşünü doğru bulmuyorum

"Tanju Özcan’ın bu davranışları ahlaki, sosyal ve siyasal olarak CHP’ye dönmesine uygun değildir”

28 Kasım 2023 19:40

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın, Parti Meclisi (PM) toplantısında, “Cinsiyetçi ve ırkçı tutumundan dolayı partiye dönüşünü doğru bulmuyorum” diyerek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye dönüşüne şerh koyduğu öğrenildi.

CHP Parti Meclisi’nin dünkü toplantısında "100. yıl affı" kararı doğrultusunda "bağışlanma" talebinde bulunan partililerin durumu görüşüldü. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bayrak açmasının ardından partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’la ilgili oylama sırasında Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın, Özcan’ın partiye dönüşünü eleştiren bir konuşma yaptığı öğrenildi.

“Kılıçdaroğlu'na 'diktatör' dedi, Tanrıkulu ve bana hakaret etti”

Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen ve Oğuz Kaan Salıcı’nın, Özgür Özel’in anahtar listesine karşı çıkardığı listeden PM’ye giren Sarıbal’ın, Tanju Özcan’la ilgili, “Kadına karşı cinsiyetçi tutumundan, başta Suriyeliler olmak üzere diğer etnisitelere yönelik ırkçı tutumundan dolayı doğru bulmuyorum” dediği öğrenildi. Sarıbal’ın ayrıca Tanju Özcan’ın Altılı Masaya hakaret ettiğini belirterek, “Sezgin Tanrıkulu ve şahsıma da hakaret etti. Atatürk’ün koltuğunda oturan eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na 'diktatör' diyerek koltuk fırlattı. Tanju Özcan’ın bu davranışları ahlaki, sosyal ve siyasal olarak CHP’ye dönmesine uygun değildir” ifadelerini kullandığı da öğrenildi.

Sözleri tartışma yaratmış, Kılıçdaroğlu’na bayrak açmıştı

Suriye uyrukluların kullandığı su bedeline 10 kat zam yapacağını açıklayan ve hakkında soruşturma başlatılan Özcan, kadınlara yönelik söylemleri nedeniyle iki kez disipline sevk edilmişti. Özcan, tüp bebek konusunda kendisinden yardım isteyen bir kadınla anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından hakkında "uyarı" cezası verilmişti. Özcan, Belediye Meclis toplantısında AKP’li belediye Meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik, "Bana niye el sallıyorsunuz, evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri nedeniyle de bir yıl partiden uzaklaştırma cezası almıştı. Özcan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Kılıçdaroğlu yönetimine bayrak açınca partiden ihraç edilmişti.

TIKLAYIN - Deniz Yücel: Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan’ın da dahil olduğu 13 arkadaşımız Parti Meclisi'mizin kararıyla affedildi

TIKLAYIN - İmamoğlu ile görüşen Tanju Özcan: Partiye dönmemi çok arzu ediyor

TIKLAYIN - Tanju Özcan: Yüzde 99, CHP’ye geri döneceğim