Medya

"Talat Atilla Cumhuriyet davasında da 'tetikçilik' yapmıştı, tıpkı bugün yaptığı gibi…"

Ayşe Yıldırım: Atilla, haberinin yalan olduğu anlaşılınca Milliyet'ten kovulan kişi

27 Kasım 2019 21:43

Gazeteci Ayşe Yıldırım, Muharrem İnce'nin Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı ile görüştüğü iddiasının kaynağı olduğu ortaya çıkan 'gazeteci' Talat Atilla'nın, Cumhuriyet davasının tanığı olduğunu belirtirken, "Cumhuriyet davasında da 'tetikçilik' yapmıştı, tıpkı bugün yaptığı gibi…" dedi.

Artı Gerçek yazarı Yıldırım, "Kendisini gazeteci-yazar olarak tanıtıyor Talat Atilla. AKP'ye yakın olarak nitelendirilen Türktime.com internet sitesinin sahibi. Kısa bir süre önce Milliyet gazetesinde Abdullah Gül'e suikast şüphesi iddiasını yazıp ardından haberin yalan olduğu anlaşılınca Milliyet'ten kovulan kişi aynı zamanda" derken, Atilla'nın Cumhuriyet davasında da 'tanık' olmasına vurgu yaptı. Atilla'nın iddianamedeki ifadelerini de aktaran Yıldırım, "'Tetikçilik' yapmıştı, tıpkı bugün yaptığı gibi…" dedi.

Yıldırım'ın bugün (27 Kasım 2019) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Tarih 23 Eylül 2016. Cumhuriyet'in yönetici ve yazarlarına yönelik operasyondan bir ay önce. Bu şahsın sahibi olduğu sitede bir yazı yazılıyor. Başlığı "Cumhuriyet Gazetesi Nasıl Ele Geçirildi?"

Çok iddialı bir başlık değil mi? Yıllardır Cumhuriyet Gazetesi'ne emek veren, gazetecilik mesleğini çeşitli mecralarda icra etmiş insanları elinde hiçbir somut delil, belge, bilgi olmadan (tıpkı bugün CHP'ye yaptığı gibi) 'FETÖ'cülerle işbirliği yapmakla itham ediyor.

...

Bu yazıdan bir gün sonra yani 24 Eylül'de bu şahıs Kanal A'ya çıkıyor. Tamer Korkmaz adlı kişiyle yaptığı "Perde Arkası" adlı 1 saat 12 dakika 38 saniyelik programda yine Cumhuriyet'in o dönemki yönetici ve yazarlarına saldırıyor. "Ciddi bilgiler var" diyor ama o ciddi bilgilerin ne olduğunu söylemiyor. Zaten karşısındaki de öyle bir soru sormuyor.

...

Bugün 'zavallı' ve itibarsız olduğu daha açık biçimde ortaya çıkan bu şahsa savcı o gün sanki 'itibarlıymış' gibi Cumhuriyet iddianamesinde (s. 303-307) yer verdi.

Ne yazık ki medyadaki bu tür "zavallı" ve "itibarsız" isimler 'kullanışlı aparatlar' olarak 'tetikçilik' yapmaya devam ediyor."