Gündem

Taksim Dayanışması, Gezi Davası kararlarına ve cezaevindeki hukuksuzluklara ilişkin basın toplantısı yapacak

29 Haziran 2022 16:17

Taksim Dayanışması, Gezi Davası'nda verilen cezalar ve Bakırköy ile Silivri cezaevlerindeki hukuksuz koşullar hakkında 30 Haziran Perşembe günü saat 10.00'da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası'nda basın toplantısı gerçekleştirecek. Taksim Dayanışması'nın toplantısı herkese açık olacak. 

Nisan ayında Gezi Davası’nda mahkeme, Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18 yıl hapis cezası vermişti.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan ve Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Mücella Yapıcı cezaevinden götürüldüğü muayeneleri yazmış; bütün muayenelere kelepçeli götürüldüğünü ve diş hekiminde bile kelepçenin çıkarılmadığını aktarmıştı.

 

 

TIKLAYIN - Mücella Yapıcı'ya doktor ayıbı: Sevgili hekimlerim ellerimde kelepçeyle göz ve kalp muayenesi yaptılar, biri yüzüme bakmadı, kelepçeliyken dişim çekildi!

TIKLAYIN | Gezi davasında mahkeme,  “28 Şubat’ta tankların yürümesinden beter” dedi, yasadışı dinlemeye “polisler suçu nasıl tespit etsin” gerekçesini gösterdi

TIKLAYIN | Gezi davasında karar: Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Emekçi'ye 18 yıl hapis ve tutuklama!

TIKLAYIN | 2013’ten bu yana tek yeni kanıt yok: 50 soruda Gezi davasında yaşananlar

TIKLAYIN - Avrupa Konseyi’nin Kavala kararı ne anlama geliyor, Türkiye’yi neler bekliyor: “Tahliye ve beraatten başka yol yok”

TIKLAYIN - Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye'ye yönelik ihlal sürecinde ikinci oylamayı yaptı: Oy çokluğu ile dosyanın AİHM tarafından değerlendirilmesine karar verildi

TIKLAYIN - Osman Kavala: Tutukluluğumu devam ettirmek için gerçekleştirilen yargı uygulamalarının tarafsız bir gözle incelenmesini önemli buluyorum

TIKLAYIN | Kavala davasında karara doğru: 45 soruda 1634 günlük tutukluluğun kronolojisi

TIKLAYIN | Gezi davası 25 Nisan'a ertelendi

TIKLAYIN | Gezi / Osman Kavala davasının hâkimi Murat Bircan AKP'den milletvekili aday adayı olmuş!

TIKLAYIN | Eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan'dan Gezi davası yorumu: Türkiye için dünyaya karşı inanılmaz bir lekedir