Kültür-Sanat

TAKSAV Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali 22 Kasım'da başlıyor

TAKSAV festival hakkında yaptığı açıklamada, sorumluluklarının farkında olarak hareket ettiklerini ifade etti

21 Kasım 2019 18:30

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakfı'nın (TAKSAV) düzenlediği 24’üncü Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali yarın yapılacak galayla başlıyor. Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 19.30'da gerçekleştirilecek açılış galasında Feniks Art Müzikal Tiyatro Topluluğu 'İlk Randevu Müzikali’ni sahneleyecek.

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, festivalde bu yıl 2 atölye, 1 müzikli söyleşi, belediye tiyatroları tarafından hazırlanan 2 oyun, yurt dışından bir grubun hazırladığı 1 oyun, üniversite tiyatroları tarafından hazırlanan 3 oyun ve 22 özel/amatör tiyatro oyunu olmak üzere toplam 31 etkinlik yer alacak. Festival kapsamında verilen Emek Ödülü, tiyatro emekçisi TAKSAV Danışma Kurulu üyesi Mehmet Nurkut İlhan’a, Onur Ödülü ise tiyatrocu Mehmet Atay’a verilecek.

Oyunlar, atölye çalışmaları ve söyleşiler

22 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak olan festivalde, İrfan Değirmenci'nin "Anne Ben Artist Oldum" ile Çolpan İlhan ve Sadri Alışık Tiyatrosu'nun "Dali'nin Kadınları"nın da aralarında bulunduğu 29 oyunu kapsayan program ankaratiyatrofestivali.org adresinde açıklandı. Festival kapsamında “Çağdaş Tiyatroda Sahne ve Oyunculuk” ve “Metinden Sahneye Oyunculuğun Yolculuğu” atölye çalışmalarının yanı sıra, Murat Meriç’in "Tiyatro Şarkıları Eşliğinde" isimli söyleşisi gerçekleşecek.

"Karanlık bir dönemin içinde olduğumuzun farkındayız"

TAKSAV’ın Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali hakkında yaptığı açıklama ise şöyle: 

“Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik zorluklardan hepimiz etkileniyoruz. Uzun süredir sanat ve tiyatro adına karanlık bir dönemin içinde olduğumuzun da farkındayız. Tiyatrocular karın tokluğuna çalışmaya mahkum ediliyor, tiyatro oyunlarının sahne alması engelleniyor… Böylesine bir tabloda, festivalimizin 24'üncüsünü düzenlemekten büyük onur duyuyoruz. Sanatın karanlıktan aydınlığa giden yolda, bir ışık olduğunu biliyor; bunun verdiği sorumlulukla hareket ediyoruz.”