Magazin

Tacize uğradığını açıklamıştı; oyuncu Brendan Fraser, "İkiyüzlü değilim" dedi, Altın Küre'ye katılmayacağını söyledi

17 Kasım 2022 12:15

Whale filmindeki rolü için 260 kiloya çıkan ve bu yıl pek çok ödül alması beklenen oyuncu Brendan Fraser, Altın Küre ödüllerini veren Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin eski başkanı tarafından cinsel tacize uğradığı iddialarının ardından bu yılki törene katılmayacağını belirtti. Fraser, “Annem beni ikiyüzlü yetiştirmedi” dedi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Brendan Fraser 2018 yılında Altın Küre Ödülleri’ni düzenleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin eski Başkanı Philip Berk’in 2013 yılında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu açıklamıştı. Fraser, yaşanan olayın ardından sektörden uzun bir süre uzaklaştığını söylemişti ve eklemişti: “Kendim suçluyordum. Çok kötü durumdaydım” 

Berk, 2018 yılında Fraser’ın suçlamalarını “uydurma” olarak nitelendirmiş ancak 2013’te ona bir özür mektubu gönderdiğini doğrulamıştı. Hollywood Basın Birliği’nin kendi içinde yürüttüğü soruşturma sonucu Berk’in Fraser’a “uygunsuz bir şekilde dokunduğu ancak şaka niyeti taşıdığı” sonucuna varılmıştı. Berk, geçen yıl çıkarılana kadar Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin üyesi olmayı sürdürmüştü.

Yeni rol aldığı Whale filmi ses getiren Brendan Fraser, GQ dergisine yaptığı açıklamada bu yıl düzenlenecek Altın Küre Ödül Töreni’ne katılmayacağını bildirdi.

Fraser “Hollywood Yabancı Basın Birliği’ne duyduğum saygıdan çok onlarla bir tarihim var. Katılmayacağım” dedi. Fraser, “Annem beni ikiyüzlü yetiştirmedi. Bana birçok şey söyleyebilirsiniz ama ikiyüzlü diyemezsiniz” dedi.

Darren Aronofsky’nin Whale filminde Fraser, obeziteyle yaşayan bir öğretmeni canlandırıyor.