Yaşam

Suriyeliye ait işyerini silahla devralmaya çalışan 6 kişi yakalandı

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıktı

21 Şubat 2019 19:15

İstanbul Esenyurt'ta bir Suriyeliye ait oto yıkama işyerini silah zoruyla devralmak istediği iddia edilen 6 şüpheli polis operasyonuyla yakalandı.

Orhangazi Mahallesi’nde börekçi dükkanını işleten M.U'nun, beraberindeki bir grupla bitişiğinde bulunan oto yıkama dükkanına geldiğini ve burada çalışanların kafasına silah dayayıp, işletmenin kendilerine devredilmesini istediğini bildirdi.

Tehditler savuran M.U. ve beraberindeki şahıslar bir hafta sonra geldiklerinde işletmeyi devir alacaklarını söyleyerek dükkandan ayrıldı.

Şahısların dükkandan ayrılmasının ardından, çalışanlar durumu işletme sahibi olan Suriyeli Manar Canaan’a aktardı. İşyeri sahibi, durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine polis, şüphelilerin oto yıkamaya geleceği günü beklemeye başladı.

Geçen Salı günü M.U. ve beraberindeki 5 kişi, oto yıkamaya geldiği esnada orada bulunan Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

M.U.’nun silahına uzandığı esnada ekipler, şüpheliyi ve beraberindeki 5 kişiyi etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. M.U.’ya ait olduğu öğrenilen börekçide yapılan aramada ise ‘Uzi’ görünümlü bir adet pompalı tüfek ele geçirildi.

Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerin çok sayıda suç kaydının olduğu ortaya çıktı. (DHA)