Gündem

Süleyman Soylu komedyenin şakasına "Fetödyen" diye kızdı, Özgür Turhan alıntıladı: Arkadaşlar direkten döndüm

07 Nisan 2024 18:41

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu üzerinden kendisiyle ilgili espri yapan komedyen Özgür Turhan’ı hedef alaraki “Komedyen veya fetödyen” ifadesini kullandı.

Tek kişilik gösterileriyle tanına komedyen Özgür Turhan, gösterisi sırasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ‘uyuşturucu’ üzerinden göndermeli bir espri yaptı. Tylolhot isimli ilacı çok kullandığını belirten ve bu ilaçla kokain arasında bağlantı olduğu iddialarından söz eden Turhan, şu espriyi yaptı:

“Ben çok yaygın bir psikiyatrik ilaç kullanıyorum, belki biliyorsunuzdur; Tylolhot. Tylolhot’u içince kendimi çok mutlu hissediyorum. İnanılmaz huzurlu hissediyorum. İnternetten araştırdım, niye böyle hissediyorum dedim. Tylolhot’un içinde kokain olduğuna dair bazı iddialar varmış. Ben Tylolhot’un uyuşturucuyla bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum çünkü hiç Süleyman Soylu’yla fotoğrafını görmedim. Muhteşem espri yaptım. Espride zamanlama önemlidir, bunu 3 ay önce yapsam içerideydim, şimdi yapıştır.”

Soylu: Güya komedyen ya da fetödyen

Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Turhan’ın esprisi üzerine bir paylaşım yaptı.

Soylu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Hayatım boyunca ülkeme ve milletime sadakatim dolayısıyla anti-emperyalist oldum ve olmaktan gurur duyarım. Aylardır devlete, polise, jandarmaya ve bizlere yapılan bütün iftiraları seyredenlere, siyasi uzantısı belli güya komedyen veya fetödyen üzerinden sonuç alma, saldırarak sindirme gayretinde olanların saldırılarına neden olan tutumumu tekrar edeyim; Amerika Gazze’de katildir. İsrail Gazze’de katildir. pkk-pyd teröristtir. İşbirlikçileri de teröristtir. Bu kişiyi komedyen diye şikayet edersem; Nejat Uygur, Halit Akçatepe ve Kemal Sunal’a haksızlık ederim. Onun için şifa diliyorum.”

Turhan da Soylu’nun söz konusu paylaşımını alıntılayarak, “Arkadaşlar direkten döndüm, sınır burasıymış. Yine de diğer komedyen arkadaşlar bir bayram sonrasını beklesin.” dedi.

Komedyen Turhan’dan Soylu göndermesi: Uyuşturucuyla bağlantısı var mı bilmiyorum, Süleyman Soylu’yla fotoğrafını görmedim