Bilim / Teknoloji

Steam artık bu bilgisayarlarda desteklenmeyecek

01 Aralık 2023 14:28

Valve, High Sierra (10.13) ve Mojave (10.14) macOS sürümünlerinde Steam desteğinin sona erdiğini açıklayan bir destek dokümanı yayınladı. Valve, 15 Şubat 2024 tarihinde oyun istemcisi için güncelleme yayınlamayı ve teknik destek sağlamayı durduracak.

Valve'a göre bu kararın arkasındaki ana neden macOS High Sierra ve Mojave'de Google Chrome desteğinin sona ermesi. Steam istemcisinin bazı bölümleri, yakında Apple'ın eski işletim sisteminde çalışmayı durduracak olan yerleşik Chrome'a bağlı. Buna ek olarak Valve, gelecekteki Steam sürümlerinin yalnızca macOS Catalina (10.15) ve daha yeni sürümlerde bulunan özelliklere ve güvenlik güncellemelerine ihtiyaç duyacağını söylüyor.

Chip dergisinin haberine göre, desteğin sona ermesi, Steam'in ve indirilen oyunların 15 Şubat 2024'te devre dışı kalacağı anlamına gelmiyor. Müşteriler bir süre daha platformu kullanmaya ve oyun oynamaya devam edebilecekler, ancak Valve belirtilen tarihten sonra işlevselliğin devam edeceğini garanti etmiyor.

TIKLAYIN - Steam dolarla satışa başladı

Valve tarafından yapılan en son Donanım ve Yazılım Anketi, tüm Steam müşterilerinin %1,19'unun platforma erişmek için macOS kullandığını gösteriyor. Bunların %98'inden fazlası macOS 10.15 ve daha yeni sürümleri kullanıyor. Bu nedenle, değişikliğin çok sayıda Steam kullanıcısını etkilediği söylenemez. Yine de Steam'in macOS 10.13 ve 10.14'ü devre dışı bırakmasıyla ilgili önemli bir sorun var: 32 bit oyunlar.

macOS 10.14 Mojave, 32 bit uygulamaları ve oyunları destekleyen son işletim sistemiydi. macOS 10.15 Catalina, 32 bit uygulama desteğini kaldırarak birçok oyunu macOS'ta kullanılamaz hale getirdi. Mac'te oyun oynayanlar şimdi zor bir seçim yapmak zorunda: Desteklenmeyen bir işletim sistemi kullanmaya devam etmek ya da 32 bit oyunlardan vazgeçmek.

Hatırlatmak gerekirse, Windows 7, 8 ve 8.1, 1 Ocak 2024'te Steam'e erişimini kaybedecek. MacOS High Sierra ve Mojave'nin aksine, Steam önümüzdeki yıldan itibaren eski ve artık desteklenmeyen Windows sürümlerinde çalışmayacak.