Medya

Star gazetesi son baskısını yaptı: “Artık 24 saat sizlerleyiz"

31 Aralık 2019 08:09

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkmedya bünyesindeki Star gazetesi kâğıt baskısını bugün sona erdirdi. Yoluna dijital medya ile devam edeceğini duyuran gazete “Kâğıda veda ediyoruz. Artık 24 saat sizlerleyiz” manşeti ile çıktı. Gazetenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AKP döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı gündeme gelmiş, İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti. Türkmedya bünyesindeki bir diğer gazete Güneş ise Akşam gazetesinin eki olarak yayın hayatına devam edecek.

TIKLAYIN | Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni: Artık gölgemizle değil, gövdemizle dijitaldeyiz

Gazeteden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı: 

“Daima milletin yanında duran kirli oyunları gün yüzüne çıkaran gün  yüzüne çıkaran Star, bugünden itibaren dilediğiniz her an yanı başınızda. Yenilenen enerjisi ve dopdolu içeriğiyle dijitaldeyiz.

Millî iradenin sesi Star gazetesi bugünden itibaren dijital medyada yoluna daha güçlü olarak devam edecek. Türkiye’nin içeride ve dışarıda istiklal mücadelesi verdiği dönemde, devletinin ve milletinin yanında duran, kirli oyunları gün yüzüne çıkaran Star, basılı medya hayatına bugünden itibaren son veriyor. Alınan karar doğrultusunda Star, dijital medya hayatına devam ederek, ‘Millî iradenin sesi’ni daha gür haykıracak"

TIKLAYIN | Güneş, Akşam gazetesinin eki olarak yayın hayatına devam edecek

Gazetenin orta sayfasında ilk yayın tarihi 1999 yılından itibaren bazı manşetleri de sıralandı.

TIKLAYIN | Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Albayrak: Gazete kapanıyor, yarın son sayımız çıkacak

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, dün T24'e yaptığı açıklamada gazetenin 31 Aralık 2019’da son kez basılacağını söylemişti.

Kurucusu Uzanlar'dı

1999 yılında Uzanlar tarafından kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kaldı. 2006’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın Ethem Sancak’a satılan gazete, daha sonra Hasan Yeşildağ tarafından alındı. Gazetenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AKP döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı gündeme gelmiş, İBB Başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin ardından bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti.