Politika

Soylu'nun kehaneti tuttu!

24 Haziran 2019 13:30

AKP'nin adayı Binali Yıldırım'ın CHP'li Ekrem İmamoğlu karşısında yaklaşık 810 bin oy farkla kaybettiği 23 Haziran seçimi geride kaldı. 22 Haziran tarihinde Twitter'dan "İstanbul'un şifresi Eyüpsultan" diye yazan Soylu seçimdeki oy farkını bildi ama kazananı tahmin edemedi. 

AKP cephesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geriye çekilmesinden sonra seçim çalışmalarında en faal isim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmuştu. Tüm mesaisini İstanbul'a ayıran Soylu her güne 3-4 etkinlik sığdırdı. Yıldırım'ın rakibi İmamoğlu ve Millet İttifakı'na en ağır eleştirileri yönelten isim olan Soylu bu dönemde sosyal medyayı da çok etkin kullandı. 

Yıldırım’ın İBB Başkanlığı’na aday olmasıyla birlikte AKP içindeki hizip tartışmaları bir kez daha polemik konusu olmuştu. AKP'deki ekipleşmelerin son yıllarda "kadro", "politika" ve "kararlarda etkili olma çekişmesi"ne dönüştüğü iddia edilmişti. Bu çekişmelerin AKP içinde krizlere neden olduğu; kulislerde de 'Beratçılar', 'Soylucular' ve 'Bilalciler' olmak üzere AKP içinde üç ana ekip bulunduğu öne sürülmüştü. 

Erdoğan'ın boşluğunu doldurdu

AKP içindeki polemik iddiaları sürerken Erdoğan'ın sahadan çekilmesi nedeniyle oluşan boşluğu Soylu doldurdu. 23 Haziran seçimine giderken her güne 3-4 etkinlik sığdıran Soylu, İmamoğlu ve Millet İttifakı'na sert sözlerle yüklendi. İmamoğlu için "Sen önce Beylikdüzü'nde başladığın camiyi bitir"den "Sinirlerine hakim olamayan, hakaret eden bir anlayışla karşı karşıyayız"a, "İmamoğlu'nun ilk işlerinden birisi belediye logosunu, LGBT logosuna döndürmek oldu"dan "PKK, İmamoğlu üzerinden İstanbul'a sızmaya çalışıyor" iddiasına kadar bir çok açıklamayı İstanbul etkinliklerinde söyleyen Soylu 22 Haziran günü İstanbul'un şifresinin Eyüpsultan olduğunu da kaydetti. 

Kehanet tuttu, isim tutmadı

İmamoğlu'nun yüzde 54.21 ile kazandığı İstanbul seçiminde rakibi Yıldırım yüzde 44.99'da kaldı. Soylu'nun kehanetiyle dikkati çektiği Eyüpsultan ilçesinde de benzer yüzdeler ortaya çıktı. İlçeden İmamoğlu'na yüzde 53.92 oranında oy giderken Yıldırım 45.26'yla Eyüpsultan'ın da kaybedeni oldu. 

TIKLAYIN: Süleyman Soylu: Ben İçişleri Bakanıyım hırsızı iyi bilirim, CHP çalmış
TIKLAYIN: Bakan Soylu: Beylikdüzü'nde ne yaptın kardeş sen; yüzde 5,4 performansa İstanbul teslim edilmez
TIKLAYIN: İçişleri Bakanı Soylu: Binali ağabey aldatılmıştır