Politika

Son ankette Erdoğan'a Mansur Yavaş sürprizi: İmamoğlu siyasi yasak alıp seçime katılamazsa sonuç ne olur?

05 Ekim 2024 10:42

T24 Haber Merkezi

MetroPOLL Araştırma şirketinin anket sonuçlarına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak kararı onaylanırsa, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş, en çok oy alacak isim oluyor.

MetroPOLL Araştırma şirketi yöneticisi Özer Sencar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasal yasaklı olması halinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rekabetin nasıl sonuçlanacağına yönelik anketin sonuçlarını paylaştı.

28 ilde 12-19 Eylül tarihleri arasında 1576 kişiyle yapılan araştırmada, katılımcılara "Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa kime oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi ve Mansur Yavaş, Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel isimleri ile "Fikrim Yok/Cevap Yok" seçenekleri sunuldu. Anket verilerine göre, Mansur Yavaş yüzde 40,3 ile en çok oy alacak isim oldu. Yavaş'ı yüzde 28,7 ile Erdoğan takip etti. Özgür Özel, yüzde 12,6 ile üçüncü sırada yer alırken; "Fikrim yok/Cevap yok" yanıtını verenlerin oranı yüzde 18,4 oldu.