Çevre

Soma’da Bakırçay deresi simsiyah akıyor

31 Mayıs 2022 09:39

Manisa'nın Soma ilçesinden geçen ve Ege Denizi'ne dökülen Bakırçay deresi simsiyah akıyor.

Sözcü'de yer alan habere göre, Manisa'nın Soma ilçesinde çiftçilerin tarım arazilerini sulamada da kullandığı, Çandarlı Körfezi’nden Ege Denizi'ne dökülen Bakırçay deresi simsiyah akıyor. Birkaç aydır deredeki kirliliği fark eden bölge sakinleri, sorunun kaynağını tespit etmek için harekete geçti.

22 Mayıs 2022 günü çekilen görüntülerde, Soma Termik Santrali'nin çok yakınından geçen derenin simsiyah aktığı kayıt altına alındı. Görüntüleri çeken bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulunduğunu aktararak, “İlgili tüm mercilere şikayette bulundum. Bana telefon aracılığıyla dönüş yapıp konu hakkında çalışma yapılacağı söylendi. Duyduğuma göre, sorumlu tesise baskın yapılıp, çevre katliamı tutanaklara da geçmiş” dedi.

Yapılan denetimden bir hafta sonra aynı yere gittiklerini ancak bir değişiklik olmadığını belirten  vatandaş, “Aradan bir hafta geçtikten sonra kontrol için yine aynı yere gittik ve hiçbir önlem alınmadan kirli suyun hâlâ dereye akıtıldığını ne yazık ki tespit ettik” diye konuştu.