Medya

Socrates dergi, basılı yayınına son verdi: "Bir derginin maliyeti 150 liraya ulaşıyor..."

31 Aralık 2022 11:58

Yayın hayatına 2015'te başlayan ve kendini, "Düşünen Spor Dergisi" olarak tanımlayan Socrates, ekonomik koşullarla birlikte dergi basmanın çok maliyetli hale gelmesi sonucunda basılı yayımlarını sonlandırdığını duyurdu. 

Socrates, son basılı sayısını Ocak 2023'te yayımladıktan sonra yayınlarını dijital ortamda sürdürecek.

Derginin İmtiyaz Sahibi Can Öz yaptığı açıklamada, “Dergiden asla vazgeçmedik, sadece mecra değiştirdik. 2023 yılı için yaptığımız planlamada gördük ki bir derginin maliyeti 150 liraya ulaşıyor. Bu fiyatta dergiyi satışa çıkarttığımızda abonelik sayısı iyice düşecekti ve kendi kendine zarar eden bir sarmalın içine girecektik. Bu yüzden basılı dergiyi sonlandırma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Socrates Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler, derginin 94. sayısı için kaleme aldığı başyazıda, "Matbu dergi olarak yayın hayatımız sona erdi. Radikal Gazetesi'nin o unutulmaz manşetindeki gibi maalesef biz de bize ayrılan kâğıdın sonuna geldik. Elbette hayatını kaybeden insanlarla karşılaştırılamayacak bir konu ancak bizim için ağır bir veda bu" ifadeleriyle kararı duyurdu. 

Socrates Dergi Editörü İnan Özdemir de twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Socrates, benim için her zaman, her şeyden önce dergi demekti. Sonsuza kadar da kalbimde öyle kalacak. Çok üzgünüm.Nisan 2015'ten bugüne kadar yaptığımız 94 sayı hayatımın doruk noktasıydı. Harika bir ekibin parçası olmak, bir yazı veya röportaj için bazen şehir bazen ülke değiştirmek, son geceleri beraber yaşamak unutulmazdı. Bizi okuduğunuz için teşekkürler" dedi.

Socrates'in twitter hesabından yapılan paylaşımda da, "Socrates, Ocak 2023 sayısı ile basılı yayın hayatına son veriyor. Her şartta bizi koşulsuz olarak destekleyen siz değerli okurlarımıza sonsuz teşekkürlerimizle… Elveda" denildi.