Yaşam

Snapchat, 'ebeveyn denetimi' özelliğini kullanıma açtı

"Ebeveynlerle gençler arasındaki işbirliğini ve güveni teşvik etmeyi amaçlıyoruz"

10 Ağustos 2022 20:07

Sosyal medya platformu Snapchat, ebeveyn denetim özelliği "Aile Merkezi"ni kullanıma sundu.

Salı günü itibarıyla aktif hale gelen "Aile Merkezi" özelliğiyle uygulamayı telefonuna indiren ebeveynler, çocuklarına bir davet isteği göndererek Snapchat hesaplarını takip edebiliyor.

Ebeveynler, uygulama sayesinde çocuklarının son bir haftada Snapchat üzerinden kimlerle konuştuğunu görebilirken, mesajların içeriğini okuyamıyor.

Bunun yanı sıra ebeveynler, çocuklarının arkadaş listesini görebiliyor ve olası bir kötü kullanım durumunda inceleme için güvenlik ekibiyle iletişime geçebiliyor.

Snapchat'in salı günü yayımladığı açıklamada, uygulamanın "ebeveynlerle gençler arasındaki işbirliğini ve güveni teşvik etmeyi amaçladığı" belirtildi. Ayrıca yeni güncellemenin yalnızca ebeveynlerin ve 13 ila 18 yaşındaki gençlerin kullanımına sunulacağı ifade edildi.

Platform, ekimde denetimlerin artırılacağını ve yeni bir güvenlik mekanizması üzerinde çalışıldığını duyurmuştu. Uygulama özellikle uyuşturucu satıcılarının gençlere ulaşabilmek için platformu kullanmasıyla da gündeme gelmişti. Diğer ünlü sosyal medya uygulamaları da son dönemde bir dizi yeni denetim özelliğini tanıtmıştı.

TikTok, ebeveynlerin çocukların uygulamayı kullanmasına süre sınırlaması getirmesini sağlayan bir özellik sunmuştu. Aynı güncellemede TikTok üzerinden mesajlaşmaların ve arama motoru sonuçlarının sınırlandırılması da mümkün hale gelmişti. Instagram da benzer şekilde bir süre sınırlaması seçeneğini aktif hale getirmişti. (İndependent Türkçe)