Kültür-Sanat

SİYAD, 'Zerre'yi en iyi film seçti

En iyi yönetmen Reha Erdem, en iyi erkek oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ve en iyi kadın oyuncu Jale Arıkan seçildi

21 Ocak 2014 05:23

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Ödülleri’nin bu yılki yıldızları ‘Zerre’ ve ‘Kelebeğin Rüyası’ oldu. ‘Zerre’ en iyi film, kadın oyuncu ve kurgu olmak üzere üç ödül kazanırken, ‘Kelebeğin Rüyası’na tam beş ödül gitti. Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği filmin başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ en iyi erkek, Farah Zeynep Abdullah yardımcı kadın oyuncu, Gökhan Tiryaki görüntü yönetmeni, Hakan Yarkın sanat yönetmeni ve Rahman Altın en iyi müzik ödüllerinin sahibi oldu. Böylece ‘Kelebeğin Rüyası’ dokuz dalda aday gösterildiği törenden beş ödülle dönmüş oldu.
Sekizer adaylıkları bulunan filmlerden ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ en iyi senaryo (Onur Ünlü) ödülüne değer bulunurken, ‘Yozgat Blues’ yardımcı erkek oyuncu (Nadir Sarıbacak) ‘Jîn’ ise yönetmen (Reha Erdem) ödülleriyle yetinmek zorunda kaldı.
Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Onursal Başkanı Atilla Dorsay, Türkiye'nin zor bir dönem geçirdiğini belirterek, "Böyle zamanlarda, bu gece ve benzeri sanatsal etkinlikler, biraz fantezi görünebilir. Ancak ben, bu gibi dönemlerde sanatın birleştirici, iyileştirici, insan ruhunu yüceltici gücünün, herkese bireysel ve toplumsal düzeyde iyi geleceğine ve bizleri daha iyi, daha sağlıklı düşünmeye teşvik edeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Dorsay, konuşmasının ardından, meslekte 50. yılını kutlayan sinema yazarı Sungu Çapan'a "SİYAD Özel Ödülü"nü verdi. Atilla Dorsay, 1981 yılında oynadığı "Düşman" filmi ile ödüle layık görülen Aytaç Arman'a da "En İyi Erkek Oyuncu Ödülü"nü takdim etti.
Törende, 2013 yılında hayatını kaybeden sanat dünyasının önde gelen isimleri ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı, Karsu ile Sema Moritz de konser verdi.
 
''En iyi erkek oyuncu'' ödülünü alan Kıvanç Tatlıtuğ ve ''En iyi yardımcı kadın oyuncu'' ödülünü alan Farah Zeynep Abdullah dizi çekimleri nedeniyle katılamadıkları ödül töreninde, teşekkür konuşmalarını gönderdikleri videolar aracılığıyla yaptlar.
 
 

 

Gecede ödül alan isimler şu şekilde: 

En İyi Film: Zerre 
En İyi Yönetmen: Reha Erdem (Jîn) 
En İyi Senaryo: Onur Ünlü (Sen Aydınlatırsın Geceyi) 
En İyi Kadın Oyuncu: Jale Arıkan (Zerre) 
En İyi Erkek Oyuncu: Kıvanç Tatlıtuğ (Kelebeğin Rüyası) 
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Farah Zeynep Abdullah (Kelebeğin Rüyası) 
En İyiYardımcı Erkek Oyuncu: Nadir Sarıbacak (Yozgat Blues) 
En İyi Görüntü Yönetmeni: Gökhan Tiryaki (Kelebeğin Rüyası) 
En İyi Müzik: Rahman Altın (Kelebeğin Rüyası) 
En İyi Sanat Yönetimi: Hakan Yarkın (Kelebeğin Rüyası) 
En İyi Kurgu: Zerre (Mesut Ulutaş) 
En İyi Belgesel Film: Saroyan Ülkesi (Lusin Dink) 
En İyi Kısa Film: Nerdesin? (Fatih Kızılgök)