Kültür-Sanat

Şişecam, Cumhuriyet'i ‘O’nun yazdığı 29 filmle kutluyor!

07 Ekim 2024 15:44

T24 Kültür-Sanat

Şişecam, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı 29 kısa filmle kutluyor. “Cumhuriyet’in 101. Yaşını, Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize armağan ettiği devrim ve öğretileri ile Cumhuriyet’in bize kattıklarını anlattığımız 29 kısa filmle kutlamayı istedik” diyen Şişecam’ın tam açıklaması şu şekilde:

“Şişecam olarak 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in 101. Yaşını, Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimize armağan ettiği devrim ve öğretileri ile Cumhuriyet’in bize kattıklarını anlattığımız 29 kısa filmle kutlamayı istedik. “O’nun yazdığı Cumhuriyet filmleriyle” O’nun reformlarının, çağlar ve sınırlar ötesinde olduğunun altını çizdik.

“Bugüne kadar Cumhuriyet’e dair pek çok güzel film yazıldı. Ama en güzeli, O’nun yazdığı Cumhuriyet filmleri” cümlesiyle şekillendirdiğimiz 29 farklı kısa filmde Mustafa Kemal Atatürk’ün hukuktan sağlığa, eğitimden tarıma, spordan sanata kadar pek çok alanda ortaya koyduğu vizyonu ekrana yansıttık.

29 filmimizden biri de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözünden ilham alıyor. Bu vesileyle biz de sanatçılarımıza; kültürümüze ve Cumhuriyetimize kattıkları eşsiz değerler için duyduğumuz minneti belirtmek istiyoruz.

“O’nun yazdığı Cumhuriyet filmleriyle” sizleri, Cumhuriyet’in ışığında bir yolculuğa davet ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 101. yılını gururla kutluyor, Atatürk’ün izinde nice yıllar diliyoruz.”