Medya

Şirin Payzın Halk TV’yi bıraktığını açıkladı: ‘Sözüm Var’ bitti ama söz bitmez!

“Gazetecilik bitmez, devam edecek. Başka platformlarda, başka yerlerde bu ülkenin her zaman daha güzel bir yer olması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü bizler köşesine çekilip, ‘Aman bana ne, ne olursa olsun’ diyecek insanlar değiliz…”

23 Mayıs 2024 13:31

T24 Medya

Türkiye’de televizyon haberciliği ve haber/tartışma programcılığının önde gelen isimlerinden Şirin Payzın, Halk TV’den ayrıldığını açıkladı. Halk TV’yi bırakma kararını, kanalda yaptığı “Sözüm Var” programının canlı yayınında açıklayan Payzın, “Sözüm Var bitti ama söz bitmez” dedi.

Şirin Payzın, dün akşam (22 Mayıs 2024 Perşembe) Sözüm Var programının açılışında ve sonunda, en etkili ekran yüzleri arasında olduğu Halk TV’den ayrıldığını duyurdu. Payzın, “Gazetecilik bitmez, devam edecek. Başka platformlarda, başka yerlerde bu ülkenin her zaman daha güzel bir yer olması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Şirin Payzın’ın, her hafta pazartesi ve Çarşamba akşamları ekrana gelen Sözüm Var’ın canlı yayınında Halk TV’yi bıraktığına ilişkin olarak yaptığı açıklama şöyle:

“Birazdan özlediğiniz ‘Sözüm Var’ın ayrılmaz parçası olan Emin Çapa da bizimle birlikte olacak. Neden? Çünkü bu akşam ben ‘Sözüm Var’ı son kez yapıyorum, ‘Sözüm Var’, son kez ekranlarınızda oluyor Halk Tv’de. Dolayısıyla çok sevdiğim konuklarımla birlikte, yol yürüdüğüm Emin Çapa’yla, Barış Terkoğlu’yla size dört saatlik bir program hazırladık.

Uzun bir zaman oldu ‘Sözüm Var’a başlayalı. Bu akşam da ben noktayı koyuyorum. ‘Sözüm Var’ bitiyor. En azından ben ayrılıyorum Halk TV’den ve programdan.

Öncelikle siz seyircilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Bize her zaman ilgi gösterdiniz, çok ilgilendiniz, yorumlarınızı ve eleştirilerinizi paylaştınız. Hepsini her zaman not ettik, not ettim. Çok teşekkür ediyorum.

‘Sözüm Var’ı Emin Çapa ile başlatmıştık, sonra Barış Terkoğlu katıldı. Sonra Emin bizden ayrıldı, Barış’la devam ettik. Barış’a da tabii ki çok teşekkür etmek istiyorum.

Siz konuklarıma, kırmayıp her seferinde geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Ama iki kişi var ve arkasındaki koca Halk TV Haber Merkezi ve Halk TV’nin rejisi var. Öncelikle editörümüz Erdal Aktaş, benim derdimi çok çekti. Hep arkamızda oldu, onun sayesinde bu program aslında pazartesi ve çarşamba geceleri karşınıza gelebildi. Ona burada çok teşekkür etmek istiyorum. Sevgili yönetmenimiz Murat Erdoğan, sadece ‘Sözüm Var’ı değil geçen sezon aynı zamanda ‘Halk Meydanı’nı birlikte yaptık. Mükemmel yönetmenimizdir, onunla her şey bir sihire dönüşüyor.

Reji ekibine, onunla birlikte çalışanlara, kameramanlarımıza ve tabii ki Seyhan Avşar’ı unutmamam gerekiyor, bizimle birlikteydi. Geleceğin en parlak gazetecilerinden biri, ona da yolculuğunda başarılar diliyorum. Birlikte bu programda olmaktan hep çok mutlu olduk.

Ve Halk TV Haber Merkezi’nin genç muhabirlerine, genç meslektaşlarıma yolları açık olsun diyorum, umarım çok güzel haberlere imza atacaklar, bizi de hep desteklediler. halktv.com.tr güzel haberlerimizi , programlarımızı ‘son dakika’ manşetleriyle paylaştı.”

“Bu ülkenin daha güzel bir yer olması için…”

Payzın, program katılımcılarının kendisini uğurlayan sözlerinin ardından da şunları söyledi:

Gazetecilik bitmez, devam edecek. Başka platformlarda, başka yerlerde bu ülkenin her zaman daha güzel bir yer olması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Çünkü bizler köşesine çekilip, ‘Aman bana ne canım, ne olursa olsun’ diyecek insanlar değiliz. Gazetecilik bir yaşam biçimidir, hep genç meslektaşlarımıza da bunu söyledik. Bu işi 24 saat, içten ve bedel ödemek suretiyle yaparsınız.

Bu kadar, en azından benden bu kadar. Görüşmek üzere.

Son programdan: Kemal Göktaş, Barış Terkoğlu, Şirin Payzın, Suat Özçelebi

“Demokrasi mücadelesine katkı verirken bize zemin sundun”

Payzın’ın Sözüm Var’ı birlikte yaptığı Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ve ve son programın konukları kısadalga.net’in kurcusu Kemal Göktaş ve siyaset bilimci Suat Özçelebi de şunları söylediler:

Barış Terkoğlu: Bir saniye, öyle teşekkür edip kapatamazsın. Biz sana teşekkür ederiz. Üç yıldan fazla buradayız. Belki burada dört saatlik yayınları kovalıyoruz ama bunlar kolay olmuyor. ‘Sözüm var’ diyoruz ama Türkiye konuşmanın kolay olmadığı bir dönemde. Herkesin gözü önünde tehdide uğradık. Bazen burada program yaparken kapının önünde protesto adı altında başka şeyler vardı. Bazen gerçekten söz söylemenin çok zor olduğu anlarda yine de sözümüzü söyledik. Bunları zor şartlar altında yaptık. Biz sana teşekkür ederiz.  Çünkü hem ekrana yakıştığın için hem aynı fikirde olduğumuz ya da olmadığımız anlarda bu masanın etrafında olduğumuzda daha ileriye birbirimiz taşıyabildiğimiz için. Başladığımız yerden bunu çok daha ileriye götürdüğümüz için. O yüzden elbet bir gün buluşacağız, diyelim.

Kemal Göktaş: Ben de küçük bir şey söyleyeyim.  Türkiye’de gazeteciler çok ağır bir yük taşıyor, bizler de -ne yazık ki diyorum, çünkü siyaset etkisiz kaldığı için bunu hep konuşuyoruz- demokrasi mücadelesinin yükünü omuzlarımızda hissederek yürüyoruz. Basın özgürlüğü aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi oluyor. Sen de buna -eminim ki izleyiciler de buna yüzde yüz katılıyordur- Türkiye’deki basın özgürlüğü ve demokrasi mücadelesine çok katkı verdin ve bize de bir zemin sundun.

Suat Özçelebi: Ben de ekrana çok yakıştığınızı düşünüyor ve demokrasi mücadelesine ciddi bir katkı sunduğunuza inanıyorum. Ve en yakın zamanda sizi ekranlarda yeniden görmeyi umut ediyorum.

“Söz bitmez…”

Şirin Payzın, X’teki hesabından da bugün şu paylaşımı yaptı:

Şirin Payzın kimdir?

Ankaralı olan Şirin Payzın, üniversite öğrenimini Fransa ve ABD’de tamamladı. Üniversite yıllarının ardından bir süre Birleşmiş Milletler’de çalıştı, daha sonra gazeteci babası Nizam Payzın’ın mesleğini seçti. Muhabirlik yıllarının ardından ekranlarda yaptığı haber ve tartışma programlarında kendisine özgü üslubuyla ilgi gördü.

Yaklaşık 30 yıllık meslek hayatında Show TV, ATV, kurucu ekipte yer aldığı CNN Türk, T24 ve Halk TV’de çalıştı, TRT adına Körfez Savaşı’nı izlemek üzere Irak’a gitti.

Muhabir olarak dünyadaki çok sayıda savaş ve çatışmayı yerinde izleyen, çalışmaları “Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Röportajı Ödülü” ve “Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü”nün de aralarında bulunduğu çok sayıda ödüle değer görülen Şirin Payzın, iyi derecede Fransızca ve İngilizce biliyor.