Kültür-Sanat

Sina Koloğlu: Charles Dickens' ın 'Little Dorrit' adlı roman uyarlaması 'Asya' dizisi rotasını çizdi

''Diziyi dünyada yayınlanmak üzere çektik. O ülkelerden biri de Türkiye mantığı ile yaklaşıyoruz' diyor, yapım şirketi''

21 Eylül 2023 12:24

Gazeteci Sina Koloğlu, Charles Dickens' ın 'Little Dorrit' adlı roman uyarlaması olan Asya dizisi hakkında bilgiler verdi. Koloğlu, ''Asya dizisi, uluslararası pazara çıktı'' dedi. 

Koloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Asya dizisi, uluslararası pazara çıktı
 
Başrolde Ahsen Eroğlu'nun oynayacağı bir Charles Dickens' ın 'Little Dorrit' adlı roman uyarlaması Asya dizisi rotasını çizdi. 'Diziyi dünyada yayınlanmak üzere çektik. O ülkelerden biri de Türkiye mantığı ile yaklaşıyoruz' diyor, yapım şirketi SG Medya (Sun Global). İlk adım atıldı ve sektörün önemli distribütörlerinden İnter Medya ile bir anlaşma yaptı. 26 bölüm çekilecek dizinin çekimleri, aralık ayında başlıyor. Önümüzdeki hafta diğer oyuncular belli olacak. Diziyi SG Medya kendisi çekiyor. Senaryo Özgür Yamacı'ya ait. Çekim platosu kurulacak. Şu an için yönetmen belli; Osman Kaya.
 
Yozlaşmaların hikâyesi
 
Tek cümle ile etrafındaki yozlaşmışlığa rağmen masumiyetini bozmayan bir kızın yani 'Asya'nın hikâyesi. Asya fakir bir ailenin kızı. Zengin bir adam ile tanışması, kendinden yaşça büyük, ona zengin bir hayatın tadını da veriyor. Fakat her ikisi de bu zenginliği reddediyor. Onların peşini bırakmayan yozlaşmış ilişkiler yumağı, hayatlarının her anında karşılarına çıkıyor.
 
Aşıkların birbirleri ile alakalı geçmişleri var. Yine onların hayatlarına girenlerin de kendilerine ait hikâyeleri dizinin karmaşık ama merak uyandıran yapısını oluşturuyor. Aslında dizi birden çok başrolü içinde barındıran bir temele oturuyor ve bu da onu ilginç kılıyor.