Kültür-Sanat

Sina Koloğlu: Doğan mı, Kenan mı gerçek? Böyle bir olay yaşandı mı?

Koloğlu, Bambaşka Biri'nin senaristi Ethem Özışık'a dizi hakkında yönelttiği soruları aktardı

22 Eylül 2023 10:58

Gazeteci Sina Koloğlu, Hande Erçel ile Burak Deniz'in başrollerinde olduğu ''Bambaşka Biri'' dizisi hakkında açıklamalar yaptı. Koloğlu, dizinin senaristi Ethem Özışık'a Bambaşka Biri hakkında yönelttiği soruları paylaştı. 

Koloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Bambaşka biri acaba kim?

Başrollerini Hande Erçel ile Burak Deniz'in paylaştıkları Bambaşka Biri, ilk bölümlerinde sürükleyici hikâyesi ile, dikkatleri çekti. Dizinin senaristi Ethem Özışık'a sordum 'hikâyenin' çerçevesini.

Psikiyatristler ile konuştuk

'Böyle bir olay yaşandı mı?' diye sordum. Hani öyleyse, daha ilginç olur niyetine. 'Bu hastalık var. Zaten ayrıntılarını senaryoya iyi yedirebilmek için, başvuru kaynağımız, psikyatrist oldu. Kişilik bölünmesi, sinema ve TV'de sık işlenmiş bir konu. Hatta abartılı örnekleri de var. Biz bu hastalığı, yaşayan bir kişinin diğer kişiliğinden habersiz olması durumunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunun emsali var mıdır? Bilmiyorum. Sonuçta, bir dizi örgüsü içinde hayal edilmiş karakter'.

Doğan mı, Kenan mı?

Kenan ünlü bir anchorman kardeşimiz. Ve fakat olayları yaşayan o ikinci kişiliği olan, Doğan. İzleyici yorumlarında 'Aslında her iki karakterde de yaşanılan bir gerçek var. Onu da Doğan yaşıyor' ağırlık kazanıyor. Ethem Özışık'a sordum. 'Bu seyircinin ikilemi. Yani Doğan mı, Kenan mı gerçek? sorusu. Şu an tek bir gerçek var; Leyla (Hande Erçel) çift kişilikli birine aşık. Ve bundan, onun haberi yok. Bu başlı başına bir merak konusu. Bir gün anlaşılacak tabii ki'.

Sürprizler küçük ayrıntılarda

İzlerken 'tahmin yürütülüyor' yani senaryo izleyene ipuçları veriyor. Peki asıl sürpriz ne zaman? 'Leyla'nın bunu ne zaman öğreneceği mesela bir sürpriz. Ama devamı için de küçük sürprizleri, birbirini takip edecek. Evet ipuçları veriyor senaryo. Seyircinin diziyi takip açısından, anlaşılabilir olması lazım. Doğan'ın bunları neden yaptığı mesela şu an yolun başındaki merak konularından biri. Bir de hangi karakter, hangi hikâyede yükseliyor, biraz daha aşk görelim ya da cinayetlerin dozu, bunlar gidişata göre dozu arttırılabilir ayrıntılar. Sonuçta 'Bambaşka Biri'nin bir koşusu var'.