Sağlık

Sigara içmek depresyon ihtimalini artırıyor

Bristol Üniversitesi'ndeki araştırmacıların çalışması tütün kullanımının akıl sağlığını negatif etkilediğine dair yeni kanıtlar buldu

07 Kasım 2019 11:55

T24 Dış haberler

Yeni bir araştırmaya göre sigara içen kişilerde depresyon ve şizofreni meydana gelme riski daha yüksek olabilir.

Britanya'daki Bristol Üniversitesi'ndeki araştırmacıların çalışması tütün kullanımının akıl sağlığını negatif etkilediğine dair yeni kanıtlar buldu. Araştırmacılar sigara içmenin neden olduğu semptomları incelemeden önce genetik verileri gözlemledi. Böylece araştırmacılar incelenen gruptaki kişiler depresyona girdiğinde veya şizofreni gözlemlendiğinde buna genetik bir problemin değil, sigara içmenin sebep olduğunu görebiliyor.

CNN International'ın aktardığına göre 462 bin kişinin verilerinin kullanıldığı araştırmanın sonuçlarına göre sigara kullanan bir kişinin depresyona girme veya şizofren olma ihtimali, kullanmayan bir insana oranla daha fazla. Ancak sonuçlara göre depresyon veya şizofreni gözlemlenen kişilerde sigaraya başlama eğilimi daha yüksek. Araştırmacılar, sigara ile şizofreni arasındaki bağlantının, depresyona oranla daha zayıf olduğunu ifade etti.