Sağlık

Sıcak havalara dikkat; çocuklarınızı belirli saatlerde dışarı çıkartın

"Ultraviyole ışınlarının cildimize de zararlı etkileri olabiliyor"

03 Temmuz 2022 09:42

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Taşkesen, sıcak havalarda çocukların belirli saatlerde dışarı çıkartılması gerektiği konusunda uyararak, tüketilen gıdalara da dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Taşkesen, sıcak havaların gelmesiyle birlikte çocukların belirli saatlerde dışarı çıkartılmaması konusunda uyardı.

Prof. Dr. Taşkesen, özelikle yazın sıcak olduğu yerlerde güneşin dik geldiği saatlerde çocukların dışarı çıkarılmasını istemediklerini söyledi.

Taşkesen, "Bu saatleri genelde 11.00 ile 16.00 arası düşünebilirsiniz. Bu saatler güneşin en dik geldiği ve güneş çarpmalarının, güneş ışınlarının riskleri oluşturduğu zaman dilimi. Bu dilim arasında çocuklarımıza daha dikkatli olabiliriz. Güneş, özellikle cildimizde oluşturduğu D vitamini sentezi açısından önemli. Çocuklarımızın da buna ihtiyacı var. Ve özelikle yaz mevsiminde D vitaminini depolanması açısından önemli.

Çocuklarımıza bunu sağlamaya çalışırken aynı zamanda dik ışınların oluşturduğu zararlı etkilerden, ultraviyole ışınları aynı zamanda cildimize de zararlı etkileri olabiliyor
" dedi.

Yemek alışkanlıklarına dikkat!

Yazın gelmesiyle birlikte alınacak besinlerin önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Taşkesen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yağlı şeylerden uzak, daha hafif, daha rahat sindirilebilir yiyecekler. Sebzeler, meyveler gibi tüketmeleri daha doğru olur."