Medya

Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen Kenan Tekdağ’dan açıklama: Bu alçak müfterilerle yargı önünde hesaplaşılacak

"Bu şekilde adi iftiralarla kişiliğimi lekelemeye çalışan kişi/kişiler de mevkii ya da kimliği ne olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!"

28 Temmuz 2022 10:29

T24 Haber Merkezi

Nitelikli dolandırıcılıktan hüküm giyen, Türkiye'den kaçtıktan sonra Avusturya tarafından sorgulanmak üzere ABD'ye gönderilen Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ açıklama yaptı. Tekdağ, "Bu şekilde adi iftiralarla kişiliğimi lekelemeye çalışan kişi/kişiler de mevkii ya da kimliği ne olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!" dedi.

Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı öne sürülen gazeteci, polis, asker, yargı mensubu ve bürokratların yer aldığı, henüz hiçbir resmî / özel kurumun üstlenmediği, ancak sosyal medyada dolaşan listede bulunan isimlerden Kenan Tekdağ da yazılı açıklama yaptı. 

HaberTürk sitesinde yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkili kişileri içerdiği iddiasıyla aidiyeti belirsiz bir listenin WhatsApp gruplarında ve sosyal medya hesaplarında organize bir şekilde dolaşıma sokulduğu görülmektedir. Bu listeye ismimin de iftira ve karaçalma maksadıyla asılsız ve temelsiz bir şekilde eklendiğini öğrenmiş bulunmaktayım. Benzeri bir iftiraya cevaben daha önce kamuoyuna yaptığım açıklamayı aynen tekrarlıyor ve kendi açımdan diyorum ki;

1- Kendisine emanet edilen makamını mevkiini para veya menfaat karşılığında satan kişi kim olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

2- Bu şekilde adi iftiralarla kişiliğimi lekelemeye çalışan kişi/kişiler de mevkii ya da kimliği ne olursa olsun haysiyetsiz ve şerefsizdir!

3- Bu iftirayı hazırlayan ve dolaşıma sokanların kimlikleri açığa çıktığında bu alçak müfterilerle mutlaka yargı önünde hesaplaşılacaktır!

4- Ayrıca bu iftirayı yayınlayan hesaplar ve site/ler hakkında da bugün itibariyle gerekli hukuki ve cezai işlemler başlatılmıştır."

TIKLAYIN | Ahmet Şık’tan iddialara yanıt:  Sezgin Baran Korkmaz ile temaslarımın hiçbiri gazetecilik faaliyetini aşmadı, aksi de olamaz

TIKLAYIN | Sezgin Baran Korkmaz'dan para aldığı iddia edilen gazetecilerden Dinçer Gökçe açıklama yaptı

TIKLAYIN | Habertürk spikeri Ersoy’dan açıklama: Sezgin Baran Korkmaz’ı tanımıyorum, doğrudan-dolaylı hiçbir iletişimim olmadı