Kültür-Sanat

Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz'li “Şahmaran”ın yeni sezonundan ilk fragman

Serenay Sarıkaya ve Burak Denizli Şahmaran, 2. sezonuyla 8 Ağustos'ta Netflix'te ekranlara geliyor

25 Temmuz 2024 12:40

Netflix, başrollerini Serenay Sarıkaya ve Burak Deniz’in paylaştığı “Şahmaran” dizisinin ikinci sezonundan fragman paylaştı. Dizinin yeni sezonundan ilk fotoğrafları da geldi.

Umur Turagay ve Bertan Başaran’ın yönetmenliğindeki Şahmaran'ın senaryosunu Pınar Bulut kaleme aldı. Hikâyesinde binlerce yıl öncesine uzanan bir efsaneye yer veren kehanetler, sırlar ve mistik güçlerle dikkat çeken 'Şahmaran’ın yeni bölümleri 8 Ağustos’ta tüm dünya ile aynı anda Netflix’te yayınlanacak. 

Dizinin kadrosu

Kadrosunda Mustafa Uğurlu, Mert Ramazan Demir, Ebru Özkan, Hakan Karahan, Ekin Gökgöz, Mahir Günşiray, Mehmet Bilge Aslan, Ümit Çırak, Olimpia Ahenk Dourmouchev, Doğanay Ünal, Nilay Erdönmez, Nil Sude Albayrak, Berfu Halisdemir, Elif Nur Kerkük, Lorin Merhart ve Beran Soysal gibi isimlerin yer aldığı diziye, yeni sezonda aşk uğruna yaşadığı ihanetin öcünü almak için dönen Lilith rolüyle Saadet Işıl Aksoy da katıldı. 

Dizinin ikinci sezon konusu şöyle:

“Yüzyıllardır beklenen kehanet gerçekleşmiş, Şahsu’nun bedeninde Şahmaran uyanmaya başlamıştır. Bu uyanışın tamamlanması için geçilecek zorlu sınavlar vardır. Öte yandan Lilith, lanetlendiği kuyudan çıkar ve aşk uğruna yaşadığı ihanetin öcünü almaya artık hazırdır. Yüzyıllar sonra döndüğü bu yeni dünyayı tanımaya çalışırken ona Cihan eşlik edecektir. Lilith’in öfkesi yüzünden Maran’ın bu dünyada Şahsu’dan başka hiç kimsesi kalmamıştır. Şahsu ve Maran bu savaşta aşkları ile de sınanırken, Şahmaran ve Lilith ‘Evrenin Döngüsü’ üzerine olan mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerdir.”