T24 Podcast

Serdar Turgut: Beyaz Türklerin toplumdaki etkinliği azalınca çok iyi bir Türkiye mi oldu?

Gazeteci ve yazar Serdar Turgut’un konuk olduğu, ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümü yayında

02 Mart 2023 10:14

Haber Merkezi

T24 ve Podbee Media ortak yapımı ‘Yayınlanması Kaydıyla’ podcast serisinin yeni bölümünde Hazal Sipahi’nin konuğu gazeteci ve yazar Serdar Turgut’tu. 

Çok sayıda yazısında odaklandıklarıyla ‘penis yazarı’ nitelemesiyle de muhatap olan Serdar Turgut ile kariyerinin akademiden medyaya uzanışını; Güneş ve Cumhuriyet’te çalıştığı dönemi; istifa ettiği Hürriyet’e tekrardan dönüşünü; Ankara ve Washington DC gazeteciliğini; yaygınlaştırdığı ‘Beyaz Türkler’ ve ‘Öteki Türkiye’ kavramlarını; 28 Şubat’tan çıkardığı medya dersini; Akşam’da genel yayın yönetmenliği yaptığı süreci; star gazeteciliği; tepki çeken yazılarını; Akşam’dan Habertürk’e transferini; Fethullah Gülen ve Recep Tayyip Erdoğan’a karşı tutumunun yıllar içerisindeki değişimini ve Kütüphanemdeki Sesler kitabını konuştuk. 

Türkiye medyasının çeşitli kesimlerinden kişilerle meslek hayatlarındaki inişler, çıkışlar, önemli olaylar, bildiklerimiz ama özellikle de bilmediklerimize dair derinlemesine söyleşilerin yer aldığı ‘Yayınlanması Kaydıyla, tüm podcast platformlarında:

Serdar Turgut kimdir? 

Turgut, 1977 yılında Queens College of New York Economy Üniversitesi’nde lisans, 1979’da New School for Social Research İktisat Tarihi Bölümü’nden yüksek lisans ve 1982’de de Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü’nden doktora derecelerini aldı. 

1983’te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ndeki asistanlık görevinden YÖK tarafından uzaklaştırıldı ve gazeteciliğe başladı.

Sırasıyla Yeni Gündem dergisi, Güneş, Cumhuriyet, Hürriyet, tekrar Güneş, tekrar Hürriyet gazetesinde çalıştı.

Hürriyet gazetesi için Washington DC temsilciliği görevlerini yürüttü. 2002 yılında Akşam gazetesine köşe yazarı olarak transfer oldu. 2004’te Akşam gazetesinin genel yayın yönetmenliği görevine getirildi. 2008 yılının son dönemine kadar bu görevi sürdürdü.

2010 yılında Habertürk'te köşe yazarlığı yapmaya başladı. 2010’lu yıllarda Habertürk TV’nin çeşitli programlarında yer aldı.

Geçtiğimiz ay Kütüphanemdeki Sesler isimli kitabı yayınlanan Serdar Turgut, güncel olarak Habertürk’te köşe yazıları kaleme almaya devam ediyor.