Politika

Selçuk Özdağ, AKP'nin yeni anayasa çalışmaları ve Erdoğan’ın 'yumuşama' söylemini eleştirdi: Kimse bu zokayı yutmasın

29 Mayıs 2024 16:48

Türkiye Büyük Millet Meclisi Saadet ve Gelecek Partisi Grup Başkanı ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, AKP'nin 9. Yargı paketi kapsamında Meclis'ten geçirmeyi planladığı "Etki Ajanlığı" maddesine ilişkin yaptığı açıklamada, “İktidar ayıplı işler yaptığı için, muhalefetsiz Türkiye istiyor" dedi. AKP'nin yeni anayasa temaslarını ve 'yumuşama' söylemini 'zoka' olarak değerlendiren Özdağ, "Açık söylüyorum; kimse bu zokayı yutmasın. Yumuşama zokasını da yutmasın, anayasa değişikliği zokasını da yutmasın. Herkes net olsun" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Semra Topçu’nun YouTube kanalında "Şimdi Ne Olacak" programında soruları yanıtlayan Özdağ, AKP'nin 9. Yargı Paketi ve yeni anayasa teklifine Saadet ve Gelecek Partilerinin ne diyeceğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye’nin anayasadan önce siyasi partiler yasasına ihtiyacı var, seçim kanununa, milletvekili yasasına ihtiyacı var, Meclis iç tüzüğüne ihtiyacı var, Türkiye’nin şeffaflığa ihtiyacı var, denetlenebilirliğe ihtiyacı var. Sayıştay görevini yapamıyor, müfettişler yapamıyor, yargı yapamıyor, sivil toplum yapamıyor, medya yapamıyor, milletvekilleri yapamıyor. Sonra kalkmışlar, 'anayasa değişikliği yapacağız' diyerek Türkiye’nin gündemini değiştiriyorlar. Bu yumuşama falan da Türkiye’nin gündemini değiştirmektir. Açık söylüyorum; kimse bu zokayı yutmasın. Yumuşama zokasını da yutmasın, anayasa değişikliği zokasını da yutmasın. Herkes net olsun.”

Programı izlemek için tıklayın