Gündem

Selçuk Bayraktar'dan helikopter kazasına ilişkin yeni açıklama

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin bulunduğu helikopteri arama çalışmalarında Akıncı TİHA, ısıya duyarlı kameraları sayesinde önemli rol oynadı ve enkazın yerini tespit etmişti

20 Mayıs 2024 16:50

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bulundukları helikopterin zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yapması sonucu hayatını kaybetmişti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, CNN TÜRK’e açıklamalarda bulundu.

İran'ın talebi üzerine Türkiye'den gönderilen Akıncı TİHA, ağlık bölgede göreve başladıktan sonra helikopter enkazının olabileceği düşünülen bir ısı kaynağı tespit etti. Bu bölgenin koordinatları İran makamlarına gönderildi. İran yönetimi bölgeye onlarca arama ekibi gönderdi.

Dağlık bir arazide yoğun sis yağış ve rüzgâr tüm olumsuzlukların olduğunu dile getiren Selçuk Bayraktar, ''Buna rağmen AKINCI'yı yöneten Türk Silahlı Kuvvetleri dağlık yükseltilerin bazılarından yalnızca 100 metre olacak şekilde uçtu ve büyük risk aldı. Sınırdan yaklaşık 200 km ötedeki enkaza çok hızlı ve kısa bir sürede varıldı. Dünyada başka hiçbir hava aracının uçamayacağı olumsuz şartlarda görev yaptı" dedi.

''Anayurduna hoş geldin Bayraktar Akıncı''

Bayraktar, görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Akıncı TİHA ile ilgili sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Anayurduna hoş geldin Bayraktar Akıncı. İran halkına tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. "

Türkiye'deki görevine döndü

Haberde aktarılan bilgilere göre sabah saatlerinde cenazeler çıkarıldı. Reisi’nin cenazesi battaniyelere sarıldı. Kızılay’ın cenaze aracına yerleştirildi.

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı TİHA, enkaz bölgesinin tespit çalışmasını tamamlayarak Türkiye'deki görevine döndü.

TIKLAYIN | Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi hayatını kaybetti