Yaşam

Şehit aileleri ve gaziler Giresun’da Off-Road adrenali yaşadı

31 Ekim 2023 20:30

Çotanak Off-Road Kulübü tarafından şehit aileleri ve gazilere Cumhuriyetin 100. Yılına özel şehir turu gerçekleştirildi. Şehit aileleri ve gaziler Off-Road araçlarıyla keyifli bir gün geçirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çotanak Off-Road Kulübü tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, şehit aileleri ve gaziler, Off-Road araçlarıyla şehir turu attılar.

Cumhuriyetimizin 100.yılı kapsamında düzenlenen etkinlikte Türk bayraklarıyla donatılan Road-Off araçları görsel bir şölen sundu. Giresun Valiliği önünden başlayan Off-Road etkinliği, Giresun kalesi ve şehir içi turunun ardından plajlar bölgesinde sona erdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Modaoğlu isimli, sosyal ve kültürel faaliyetlerle de
şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarını belirterek, “Çotanak Off-Road ile birlikte yaptığımız işbirliği ile şehit yakınları ve gazilerimize arazi araçlarıyla bir şehir turu yaptırmak istedik. Ne kadar hizmet etsek az olduğunu düşündüğüm şehit yakınlarına ve gazilerimize Giresun coğrafyasında kendilerini gezdirmek istedik. Bundan sonrada hep birlikte olacağız. Cumhuriyetimizin 100.yılında birlikte olduğumuz gibi diğer yıllarda da biz onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

"Ne yapsak haklarını ödeyemeyiz"

Gaziler ve şehit aileleriyle birlikte olmaktan onur duyduklarını dile getiren Çotanak Off-Road Kulüp Başkanı Akın Aras, “Cumhuriyetimizin 100.yılında şehit yakınları ve gazilerimizle birlikte olmak istedik. Biz onlara minnet borçluyuz, ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. Onların mutlu olmaları bizim için gerçekten çok önemli. Bundan dolayı bugün onlarla Giresun’un zorlu coğrafyasında bir şehir turu gerçekleştirdik. Güzel bir etkinlik oldu, devamı da gelecek” diye konuştu.

Giresun Şehit Aileler, Gaziler, Dul ve yetimler Derneği Başkanı Hayrettin Akgün de, Çotanak Off-Road Kulübü üyelerine jestleri için teşekkür ederek, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır güzel bir etkinlik oldu. Ailelerimiz, yakınlarımız ve gazilerimiz çok memnun oldu. Bizler için sürpriz olan bu program için başta sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti de, 7’den 77’ye Cumhuriyetin 100.yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. “Şehit aileleri ve gazilerimizi sırtımızda dahi taşısak onların haklarını ödeyemeyiz” diyen Vali Serdengeçti, “Onlar bu memleket için canlarını feda ettiler, gazi oldular. Bu memleketin bir evladı olarak öncelikle şehit aileleri ve gazilerimize minnetimi sunuyorum. Off-Road tutkunu arkadaşlarımız ve bu konuda çalışan sivil toplum kuruluşumuz böylesine güzel bir çalışma yaparak şehir gezisi hazırladılar. Bu çalışma güzel bir STK örneğidir. Bu noktada bu projenin içinde bulunan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.