Gündem

Sedef Kabaş'tan Mehmet Uçum’a: Erdoğan’ın adaylığı Anayasa’nın açık ihlali olmuyor mu?

06 Mart 2023 18:04

Gazeteci Sedef Kabaş, CHP'li iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülüyle ilgili,  "Anayasanın açık ihlalidir. Hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'a "Erdoğan’ın adaylığı Anayasa’nın açık ihlali olmuyor mu?" diye sordu. 

Ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından yeniden Altılı Masa'ya döndü. Akşener, İmamoğlu ve Yavaş için cumhurbaşkanı yardımcılığı önerisini gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, İyi Parti lideri Akşener'in CHP'li iki belediye başkanı İmamoğlu ile Yavaş'ın, "cumhurbaşkanı yardımcısı olma" önerisini eleştirerek, "Anayasaya göre vesayet makamı ile belediye başkanlığı asla birleşemez (m.127/5). Aynı kişinin hem CB Yardımcısı hem Belediye Başkanı olması Anayasanın açık ihlalidir. Küresel sömürgecilerin planları ve dar çıkarlar için hukuk dışı ve abes çözüm arayışları boştur. Halk hesabını sorar" açıklamasını yaptı. 

Mehmet Uçum'a yanıt veren gazeteci Sedef Kabaş, Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı: 

"Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum: "Anayasaya göre bir kişi hem CB yardımcı hem Belediye Başkanı olamaz. Bu Anayasanın açık ihlalidir” demiş!

Anayasa açıkça bir kişi 2 kezden fazla Cumhurbaşkanı da olamaz diyor… Erdoğan’ın adaylığı Anayasa’nın açık ihlali olmuyor mu?" 

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Aynı kişinin hem cumhurbaşkanı yardımcısı hem belediye başkanı olması, anayasanın açık ihlalidir

TIKLAYIN | Ankara’daki görüşme trafiğinin ardından Akşener yeniden Millet İttifakı toplantısında!

TIKLAYIN | İyi Parti Sözcüsü Zorlu açıkladı: Akşener, Altılı Masa'ya döndü!