Gündem

İyi Parti Sözcüsü Zorlu açıkladı: Akşener, Altılı Masa'ya döndü!

Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu ve Yavaş bir araya geldi; toplantıda, CHP'li iki belediye başkanının cumhurbaşkanı adayı olma formülü tartışıldı

06 Mart 2023 15:33

T24 Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmelerin ardından ağır ithamlarla ayrıldığı Altılı Masa'ya geri döndü.

Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının "dayatıldığını" savunarak, ağır ithamlarla Altılı Masa'dan ayrılması ve CHP'li iki belediye başkanını adaylığa çağırması siyasetin gündemine otururken; İyi Parti'nin Millet İttifakı'na dönüşü konusunda yeni bir öneri sunuldu. İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcısı olma önerisini ilettiğini söyledi. CHP'li iki belediye başkanının ziyareti sonrası Akşener ile Kılıçdaroğlu, bu konuyu görüşmek üzere bir araya geldi.

TIKLAYIN - Akşener’i masaya döndüren gecenin hikâyesi: CHP’li kurmaylar önerdi, Kılıçdaroğlu diplomatik süreç başlattı

Zorlu, iki liderin görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Sayın Genel Başkanımız milletimizin iradesi ve isteği doğrultusunda başından bu yana verdiği mücadelenin bir gereği bir öneri getirdiğini ifade etmiştim. İki değerli büyükşehir belediye başkanımızın  icracı, yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması konusunda. Az önce sayın Genel Başkanımızla CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler.  Şu an itibariyle Genel Başkanımız Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır, milletimize hayırlı olmasını diliyorum."  

TIKLAYIN - Ankara’daki görüşme trafiğinin ardından Akşener yeniden Millet İttifakı toplantısında!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Altılı Masa'dan ayrılan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ziyaret sonrası saat 14.00'te yapılması planlanan Millet İttifakı toplantısının saati ertelenmişti.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yaptığı açıklamaya göre; İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'e "Millet İttifakı'na dönme" çağrısı yaptığı ziyarette Akşener, iki başkana cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önermişti. 

İmamoğlu, Akşener'e ziyaretleri sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:
 
"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Türkiye'mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde ve milletimizin, memleketimizin geleceği açısından Altılı Masa'nın stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. Buna binaen buradayız. Duygularımızı paylaştık. 
 
Mansur Yavaş da şöyle konuşmuştu:
 
"Biz Millet İttifakı belediye başkanlarıyız. Masada olanları seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Deprem felaketinden sonra yaraları saracak şekilde, tekrar bir araya gelinmesi arzusu, halkımızın arzusu. Biz de görev edindik, genel başkana ilettik. Değerlendirecekler."