Gündem

Sedat Peker'in rüşvet iddialarında ismi geçen Ünsal Ban serbest bırakıldı, savcılık karara itiraz etti!

02 Eylül 2022 22:00

Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, ‘örgüte yardım ve özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından çıkarıldığı mahkemece ev hapsi tedbiri konarak, serbest bırakıldı. Savcılık karara itiraz etti. Ban ile birlikte gözaltına alınan şoförü, şoförünün eşi ve şoförünün baldızı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunan ve Yunanistan'a kaçarken yakalanan Ban adliyeye sevk edilmişti. 

AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban çıkarıldığı mahkemece ev hapsi tedbiri konarak, serbest bırakıldı. Ban ile birlikte gözaltına alınan şoförü, şoförünün eşi ve şoförünün baldızı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, ev hapsi kararına itiraz etti.

Ayrıntılar geliyor...

Ne olmuştu?

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, son dönemde olaylı boşanma süreciyle gündeme gelmişti. Akademisyen Ünsal Ban, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma dilekçesinde kendisinden 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediğini duyurmuştu. Ban, bazı ifşalarda bulunacağı mesajını vermişti. AKP'li Taşkesenlioğlu'nun kocası için 'zenginleşirken benim ve ailemin gücünden faydalandı, ben ona iş kursun diye 2,5 milyon dolar verdim' demesine karşılık olarak Ünsal Ban, "Sormak lazım, 2,5 milyon doları nereden buldu?" diye sormuştu.

Zehra Taşkesenlioğlu, Peker'in rüşvet iddialarıyla da gündeme gelmişti.

Daha sonra Sedat Peker, eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı.

Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunurken, Ban Yunanistan'a kaçarken yakalanmıştı.

TIKLAYIN - Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban adliyeye sevk edildi

TIKLAYIN -Gasp Büro amiri, Ünsal Ban'ın adliyeye getirilmesini fotoğraflayan gazetecilerin odasını bastı!

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu talep etti; mahkeme, eşi Ünsal Ban'a tweet atma yasağı koydu!

TIKLAYIN - Yargının Taşkesenlioğlu mesaisi: AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma davası haberleri ve yorumlarına yayın yasağı kararı yağıyor!

TIKLAYIN - Sedat Peker: Ünsal Ban, Zehra Taşkesenlioğlu'nun kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki görüntüleri bana yolladı