Gündem

İsmail Saymaz: AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu talep etti; mahkeme, eşi Ünsal Ban'a tweet atma yasağı koydu!

"Atılmış tweetlerin silinmesi, gelecekte atılacak olanların daha şimdiden yasaklanması istendi"

02 Eylül 2022 07:43

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in rüşvet iddialarında adı geçen AKP milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun, olaylı boşanma aşamasında olduğu eşi akademiyen Prof. Dr. Ünsal Ban'a tweet atma yasağı koydurduğunu yazdı

Saymaz, Ünsal Ban'ın boşanma davasının açıldığı gün "Zehra Taşkesenlioğlu evlenince bana 2.500.000 dolar vermiş. Nasıl vermiş, nerde vermiş, o kadar parası var mıymış, muamma. Şirketimde o kadar para vardı, diyor. Bakılacak kayıtlara. Madem o kadar parası varmış, göreceğiz. Yalan, yalan, yalan yazmayacaktınız Yakında videolar, WhatsApp yazışmaları ile beraberiz inşallah" diye tweet attığını hatırlattı. 

Saymaz, AKP'li vekilin avukatının ertesi gün mahkemeye başvurduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Taşkesenlioğlu’nun milletvekili olduğunu, siyasi itibarı ve saygın kişiliğinin zarar gördüğünü savundu. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı Kanun’un ‘Önleyici Tedbir Kararları’ başlıklı beşinci maddesi kapsamında işlem yapılmasını istendi. Şiddet mağduru kadınlar için düzenlenen bu maddede 'Şiddet mağduruna yönelik tehdit, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunulmaması' için önlemler düşünülmüş.

Dilekçede şöyle denildi: 'Paylaşımların kaldırılarak, benzer paylaşımların yapılmamasına yönelik tedbir kararı verilmesi elzemdir.'

Atılmış tweetlerin silinmesi, gelecekte atılacak olanların daha şimdiden yasaklanması isteniyor. Bu taleple sınırlı kalsaydı hukuk bilmez bir avukatın hadsizliği deyip geçebilirdik. Gel gör ki… Hakim Burçin Yılmaz, talebi aynen kabul etti.

Kararda, 6284 sayılı Kanun’un 5/1-a maddesi gereği Ban’ın üç ay boyunca şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verildi. Aksi takdirde üç günden 10 güne kadar zorlama hapsin uygulanacağı bildirildi."

TIKLAYIN - Saymaz: Ünsal Ban, kaçtığı 4,5 milyon liralık tekneyi, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun parasıyla almış

Ne olmuştu?

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, son dönemde olaylı boşanma süreciyle gündeme gelmişti. Akademisyen Ünsal Ban, AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma dilekçesinde kendisinden 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediğini duyurmuştu. Ban, bazı ifşalarda bulunacağı mesajını vermişti. AKP'li Taşkesenlioğlu'nun kocası için 'zenginleşirken benim ve ailemin gücünden faydalandı, ben ona iş kursun diye 2,5 milyon dolar verdim' demesine karşılık olarak Ünsal Ban, "Sormak lazım, 2,5 milyon doları nereden buldu?" diye sormuştu.

TIKLAYIN | Yargının Taşkesenlioğlu mesaisi: AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu'nun boşanma davası haberleri ve yorumlarına yayın yasağı kararı yağıyor!

Zehra Taşkesenlioğlu, Peker'in rüşvet iddialarıyla da gündeme gelmişti. 

TIKLAYIN - Sedat Peker'den Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu ve AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun da içinde olduğu rüşvet ağı iddiası!

Daha sonra Sedat Peker, eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı.

Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü lideri ile paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları bulunurken, Ban Yunanistan'a kaçarken yakalanmıştı.

TIKLAYIN - Sedat Peker: Ünsal Ban, Zehra Taşkesenlioğlu'nun kendisine bıçakla saldırarak kısmen yaraladığı olaydan sonraki görüntüleri bana yolladı

TIKLAYIN - Sedat Peker'den yeni iddialar: "Ünsal Ban, eşi Zehra Taşkesenlioğlu’yla kendisinin 'rüşvet ağı'nın dışında tutulması şartıyla Ali Fuat Taşkesenlioğlu hakkında tüm bilgileri vermeyi kabul etti"